Deklaruoti pasėlius žemdirbius mokys jų pačių vaikai

Šiemet žemdirbiai galės deklaruoti savo pasėlius jau nuo balandžio 10 dienos, tačiau ne paslaptis, kad didžioji dalis jų tai darys padedami seniūnijų specialistų. VĮ „Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras” (ŽŪIKVC) sukurta paraiškų priėmimo informacinė sistema yra lanksti, todėl ja naudotis gali patys žemdirbiai – tereikia prisijungti per elektroninę bankininkystę ir deklaruoti pasėlius jiems patogiu laiku. Tačiau tai daro tik nedidelė žemdirbių dalis, todėl ŽŪIKVC, siekdamas didinti ūkininkų savarankiškumą, ieško būdų, kaip paskatinti juos pačius deklaruoti pasėlius, negaištant laiko seniūnijose.

Kovo 15 dieną Kaune, A. Stulginskio (ASU) universitete, pirmą kartą įvyks pažintinė paskaita, kurios tikslas – apmokyti naudotis paraiškų priėmimo informacine sistema. Šiame universitete studijuoja nemažai ūkininkų atžalų, būtent į šią tikslinę grupę ir orientuojasi ŽŪIKVC, juk studentai, grįžę namo, ne tik galės padėti tėvams deklaruoti pasėlius, bet ir perduos jiems savo žinias, kad ateityje jie patys galėtų tai daryti.
Jau kovo 17 dieną pradedamas praktinis mokymas seniūnijų darbuotojams. Tokie kursai vyksta kasmet, trunka apie 3 savaites, o juose praktiškai dirbti su PPIS apmokoma daugiau kaip 600 seniūnijų darbuotojų.
Deklaravimo pabaiga – birželio 6 dieną. Visi vėluojantieji deklaruoti šį darbą galės atlikti iki liepos 1 d., tačiau už kiekvieną uždelstą dieną galutinė paramos suma bus mažinama 1 proc.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas