Kalėdinių vainikų paroda sulaukė didelio dalyvių būrio

Lapkričio 25 dieną Vaikutėnų laisvalaikio salėje vyko popietė „Priešadventinė arbatėlė”, kurios metu buvo aptarta Adventinių ir Kalėdinių vainikų bei dekoracijų paroda – konkursas, paskelbtos daugiausia „patiktukų” surinkusios vietos.

Parodą aplankė 75 lankytojai, iš jų balsavo net šešiasdešimt penki. Vainikų kategorijoje pirmą vietą laimėjo Nijolė Urbonienė, surinkusi 32 „patiktukus”. Antra vieta atiteko Urtei Žigelytei, kuriai buvo skirta 18 „patiktukų” ir trečią vietą užėmė Goda Raslanaitė, surinkusi 15 „patiktukų”.
Dekoracijų kategorijoje pirmoji vieta atiteko Urtei Žigelytei, antroji – Linai Lingytei, trečioji – Godos Raslanaitės dekoracijai.
Po apdovanojimų apie adventinio vainiko atsiradimą mūsų kraštuose pasakojo Utenos Kristaus Žengimo į dangų parapijos vikaras Aivaras Kecorius. Po įdomaus pasakojimo ir pašventinimo, susirinkusieji į popietę susėdo gerti arbatos. Prisiminė, kad visi darbai prasideda nuo žygio į mišką, kur prisirenka kankorėžių, gilių, kaštonų, įdomesnių augaliukų, šakų, paskui juos džiovina ir rūšiuoja. Seniūnaitė Jūratė Bliuvienė jau pavasarį prisėjo ir sudžiovino linų, pluoštinių kanapių, kurie ypač gražiai papuošė vainikus, dekoracijas.
Daugiausia darbų parodai pristatė Goda, Urtė ir Viktorija, šiek tiek mažiau Lina, Karolina, Ugnė, Edvinas, Augustas, Paulius, Pijus, Dominykas ir pačios mažiausios dalyvės Elija ir Ainė. Parodoje dalyvavo ir bendruomenės nariai Bronė Braukylienė, Rimutė Sinkevičienė, Vida Masiulienė, Laima ir Aldona Zabarauskaitės, Vilma Ruzgienė, Aistė Gužauskienė, Jolanta Gylienė.

Vilijos PUODŽIUKIENĖS inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas