Kinijos rinka atsivėrė šešiolikai Lietuvos pieno įmonių

Žemės ūkio ministerija gavo pranešimą iš Kinijos akreditavimo ir sertifikavimo administracijos apie tai, kad septyniolikai Lietuvos pieno perdirbimo įmonių, priklausančių 16 bendrovių, yra suteikiama teisė eksportuoti pieno produktus į šią Azijos valstybę.

„Pagaliau po ilgų ir sunkių derybų, po patikrinimų ir derinimų atsivėrė tokia didelė rinka mūsų pieno produktų gamintojams. Nuoširdžiai džiaugiuosi šiuo pasiekimu ir vertinu tai, kaip labai rimtą proveržį mūsų eksporto plėtrai”, – sakė ministrė Virginija Baltraitienė.

Kinijos tarnybos sąraše išvardintos šios įmonės: UAB „HOCHDORF Baltic Milk”, UAB „Marijampolės pieno konservai”, AB „Rokiškio sūris”, AB „Vilkyškių pieninė”, AB „Kelmės pieninė”, AB „Modest”, AB „Žemaitijos pienas”, UAB „Rokiškio pienas” filialas „Ukmergės pieninė”, UAB „Rokiškio pieno gamyba”, AB „Pieno žvaigždės” filialas „Mažeikių pieninė”, AB-F „Šilutės Rambynas”, ŽŪK „Pienas LT”, AB „Pieno žvaigždės” filialas „Pasvalio sūrinė”, UAB „URIGA”, UAB „LITAMILK” ir UAB „Lukšių pieninė” Jurbarko skyrius.
Šios įmonės į Kiniją eksportuos kondensuotą pieną, sviestą, sūrius, pieno miltelius, baltymų koncentratus ir kitą pieno produkciją.

Žemės ūkio ministerijos inf.

 

 

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas