„Spindulys 2016“: bendruomenės kviečiamos aktyviai siūlyti savo kandidatūras

Per pirmąsias konkurso „Spindulys 2016“, kurį organizuoja Žemės ūkio ministerija, paraiškų teikimo savaites išryškėjo keletas tendencijų. Kaimo bendruomenės nėra linkusios siūlyti savo pačių kandidatūros konkurso apdovanojimams. Visas gautas paraiškas užpildė bendruomeninių organizacijų kaimynai ir seniūnijų darbuotojai.

Pagal konkurso nuostatus, pateikti paraišką ir pasiūlyti kaimo bendruomenę apdovanojimams gali tiek pati organizacija, tiek ir kiti juridiniai ar fiziniai asmenys. Svarbiausia, kad siūloma bendruomeninė organizacija būtų įsteigta kaimo vietovėje iki 6 tūkst. gyventojų.
Tačiau kaimo bendruomenės yra kuklios. „Esame daug nuveikę, bet nedrąsu girtis garsiai visai Lietuvai”, – ne kartą girdėtas bendruomenių atstovų atsakymas į klausimą, kodėl neskubama teikti paraiškos konkursui.
Konkurso organizatoriai skatina visus bendruomenių kaimynus atidžiau pažvelgti į gretimų bendruomenių atliktus darbus per pastarąjį dešimtmetį.
„Jūs geriausiai galite įvertinti pasiektus rezultatus. Galbūt net patiems tiesiogiai teko patirti puikių idėjų naudą. Būkite aktyvesni, siūlydami kaimynus apdovanojimams, nes pačioms bendruomeninėms organizacijoms nejauku girtis savo nuopelnais”, – sakė Programos „Leader” ir žemdirbių mokymo metodikos centro specialistas Gytis Viršilas, atsakingas už konkurso  „Spindulys 2016″ koordinavimą.
Pateiktose paraiškose labai trūksta informacijos apie kandidatų nuopelnus: kodėl būtent siūloma bendruomenė turi būti tituluojama kaimo spinduliu.
Neužtenka tik paminėti, kokius projektus bendruomenė įgyvendino. Labai svarbu aprašyti realią naudą vietos gyventojams bei pažymėti, kuo bendruomenės veikla yra išskirtinė. Pildydami paraiškas kandidatai ar juos siūlantys asmenys turėtų atkreipti dėmesį į nominacijos kriterijus, pagal kuriuos komisija vertins bendruomenės nuopelnus.
Kaimo bendruomenės šiemet bus apdovanojamos už pozityvius pokyčius, socialinį jautrumą, tradicijų ir kultūros puoselėjimą. Taip pat bus renkamos versliausios, inovatyviausios, jaunatviškiausios, sveikiausios ir sportiškiausios kaimo bendruomenės. Specialus apdovanojimas bus skirtas vienai bendruomenei už nuopelnus Lietuvos kaimui.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas