Užpalių entuziastai šventė Sekmines

Gegužės 14 dieną Užpaliuose prie tilto per upę rinkosi užpaliečiai. Ne žvejoti, ne maudytis, o dalyvauti linksmoje šventėje, kuri miestelyje organizuojama jau ne pirmus metus.

 

Tradiciškai vyko savadarbių plaustų lenktynės. Jose šiemet dalyvavo tik dvi komandos. Nugalėtojais tapo trečią kartą su tuo pačiu plaustu dalyvaujanti „Audi” komanda, kurią sudarė Vainius Daugilis, Laimis Vygėlis, Tomas Indrašius ir Artūras Rokas. Antrą vietą užėmė komanda „Trumpalių slibinai”. Ją sudarė tėtis Adomas Šimkaitis su trimis dukromis Rusne, Ugne ir Aušrine. Pirmą kartą varžybose dalyvavusi šeima pasiplaukiojimui ruošėsi labai atsakingai, pasigamino slibiną primenantį plaustą.
Šventėje negausiai susirinkę užpaliečiai taip pat stebėjo virvės traukimo rungtį, kurioje nugalėjo „Audi” komanda, galėjo į upę mėtyti akmenėlius, dalyvauti įvairiuose žaidimuose. Utenos kultūros centro (UKC) Užpalių skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Birutė Minutkienė visus nugalėtojus apdovanojo prizais.
O kaipgi Sekminės be kiaušinienės? Tuo pasirūpino Jūratė Vaškelienė, kuri kvietė pasivaišinti užpaliečius iš 200 kiaušinių iškepta kiaušiniene.
Melodingų dainų Sekmines švenčiantiems užpaliečiams dovanojo UKC Sudeikių ir Užpalių skyrių dainininkai.

Laikraščio „Utenos diena” inf., J. Pavilonienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas