Priešadventinis vakarojimas Vaikutėnuose

Adventas – rimties, susikaupimo ir sakralinio laukimo metas. Prieš šias tylos ir ramybės savaites, pagal senovinį paprotį, paskutinis lapkričio šeštadienis yra skirtas bendram susibūrimui, paskutinei šventei iki Šv. Kalėdų stebuklo.

Advento pradžią, Vaikutėnų moterys ir vaikai, paminėjo nuotaikinga vakarone. Susirinko į biblioteką, atsinešė įvairiausių džiovintų ir nedžiovintų augalėlių, konkorėžių, šieno, šiaudų, obuolių, eglišakių, ir pynė advento vainikus, darė puokštes. Vilija Puodžiukienė visiems parodė kaip yra daromas vainikas iš šieno, mokė puošybos elementų. Su dideliu susidomėjimu ir kruopštumu vainikus darė Nijolė Urbonienė, Laura Berniūnienė, Rima Sinkevičienė, Genė Zazirskienė, Jūratė Zazirskienė, Vida Masiulienė, Irena Lamauskienė, Bronė Braukylienė. Prie moterų prisidėjo ir vaikai, tai Aistis Urbonas, Edvinas ir Augustas Dragūnai. Kelios valandos, praleistos prie advento vainikų darymo, prabėgo labai greitai. Rezultatais – padarytais advento vainikais, visi liko patenkinti. Bibliotekos vedėja Vida Masiulienė visus dalyvius apdovanojo kalėdinėmis dovanėlėmis ir vaišino pačios keptomis rožytėmis.

Po darbų, visi dalyviai vaišinosi savo ruoštais advento patiekalais, gėrimais ir skanėstais. Draugiškai dalijosi kas ką turėjo, aptarė ir prisiminė kaip anksčiau jų tėveliai ar seneliai ruošė kuklius, tačiau pasakiško skonio valgius. Pasistiprinę, vakaronės dalyviai prisiminė senas dainas ir dainavo jas.
Už gražiai ir turiningai praleistą laiką, už tai, kad sutiko mums parodyti ką galima padaryti gražaus savo rankomis, tariame nuoširdų „ačiū” Vilijai Puodžiukienei, ir aišku visiems dalyviams esame dėkingi. Linkime visiems linksmų artėjančių švenčių.

Informacija ir nuotraukos Jūratės Bliuvienės

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas