Leliūniškiai dalijosi dosnumu

Lapkričio 26 dieną Leliūnų pagrindinė mokykla pakvipo vanile ir cinamonu. Technologijų pamokas turėjusi klasė pakeitė pamokos temą – vieni vaikai piešė, karpė atvirukus ir rašė palinkėjimus, kiti – maišė tešlą pyragams. Taip buvo minima Draugo diena ir šventė „Rudenėlio dosnumas”.

Kai ant stalo sudėjome iškeptus ir atvėsusius kepinius: pyragus bei sausainius – ruošėme lauknešėlius vienišiems ar ligos prie patalo prikaustytiems Leliūnų bendruomenės nariams. Gaila, bet nė vienas iš aplankytų su pyragu ir linkėjimais žilagalvių nesileido fotografuojamas… Jie jaudinosi, ne mažiau nei lauknešėlius nešiojusios merginos. Visų akyse žibėjo jaudulio ašaros, o beveriant duris virpėjo keliai ir rankos…

Vėliau į seniūnijos salę bendruomenės narius sukvietė rudens gėrybių ir vasaros aidų paroda, visus susirinkusius sveikino seniūnė Lina Petronienė, mažiausieji mokyklos ugdytiniai choru padeklamavo rudens palydoms skirtą eilėraštį ir, dovanodami vieni kitiems šypsenas, ragavo pyragus….

Kai visi renginio dalyviai pasistiprino ir apžiūrėjo parodą, aplankėme atnaujintų bendruomenės namų salę, kur be įvairių grožybių (paveikslų, dekupažo dirbinių, skiautinių) vyko ir žaisliukų, pagamintų iš antrinių žaliavų paroda, bei edukacija.
Dar ilgai netilo kalbos prie arbatos puodelio, dalijimasis patirtimi ir šiltas bendravimas.
Taip palydėjome rudenį…

Astos Tidikienės inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas