Žuvusiems partizanams atminti – pašventintas stogastulpis

Savaitgalį Baltelės ir Utenykčio ežerų sankirtoje šalia Vaišnoriškių (Tauragnų sen.) kunigai Bronius Šlapelis ir Povilas Klezys pašventino dr. Romualdo Šimkūno pastatytą stogastulpį žuvusiems partizanams atminti.

Prie Baltelės ežero sovietinių enkavedistų 1945 metais buvo nukauti partizanai Vladas Tumėnas ir Vladas Bivainis. Pliaupiant lietui susirinko nemaža neabejingų pokario istorijai grupelė žmonių, pagerbti dviejų žuvusių Vyžių partizanų. Į stogastulpio šventinimo ceremoniją atvyko artimieji, buvę partizanų kaimynai, pokario laikų istorijos liudininkai, V. Tumėno vaikai, anūkai.
Šio stogastulpio autorius dr. R. Šimkūnas įamžinęs savo krašto didžiavyrių atminimą sakė, jog pats matė, kaip V. Tumėno atžalos, kurioms tėvo žūties metu vyriausiajam Vladui buvo 5-eri, o stogastulpio atidarymo iškilmėse dalyvavusiems Romualdui – dveji ir dukrai Stasei vos keturi mėnesiai, rinko pavasarį žemuogėles ir taip bandė gintis nuo bado. „Skaudu prisiminti tuos laikus, kai vyrai palikę savo šeimas, ėjo ginti tėvynės ir krito nelygioje kovoje su priešu”, – susirinkusiems praėjusio amžiaus vidurio Lietuvos pokario istoriją priminė stogastulpio autorius.
Už šią gražią iniciatyvą dr. R. Šimkūnui dėkojo Tauragnų seniūnijos seniūnas Alvydas Danauskas, rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė.
Ceremonijos pabaigoje susirinkusieji sugiedojo Tautišką giesmę.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

{youtube}GdNA7c653J4&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas