Nacionalinei bibliotekų savaitei Užpaliuose pasibaigus

Rodos, tik prasidėjo 15-oji nacionalinė bibliotekų savaitė, o jau aptariame jos veiklas. Šiais metais bibliotekos savaitės tema ,,Biblioteka: informacija ir žinios – kiekvienam”.

Užpalių bibliotekoje nacionalinė bibliotekų savaitė prasidėjo tradiciniais vidurdienio skaitymais, kuriuose dalyvavo pirmokai su mokytoja Violeta Pranaitiene. Mažieji bibliotekos lankytojai susipažino su E. Liegutės, kuriai šiais metais sukanka 85 metai, kūryba. Pasakų močiutė – bibliotekos lankytoja Vida Baronienė – skaitė pasakas vaikams. Vaikai sekė savo sukurtą pasaką, kartu aptarinėjo, atliko užduotis ir žaidė liaudies žaidimus, nes biblioteka šių metų renginius skiria Regionų etnokultūros metams.
Balandžio 24 dieną bibliotekoje lankėsi priešmokyklinės grupės vaikai su mokytoju Sauliumi Šližiu. Mažieji bibliotekos lankytojai susipažino su liaudies kūryba nuo seniausių laikų iki šiandienos, pasiskirstę komandomis dalyvavo mįslių viktorinoje, spalvino mįslių lapelius ir žaidė liaudies žaidimus. Dalyvavimas užsiėmime paskatino mokinius iš arčiau susipažinti su liaudies kūryba ir aplankyti Užpalių gimnazijos Dausuvos muziejų.
Balandžio 28 dieną visus bibliotekos draugus pakvietėme į padėkos koncertą „Ačiū, kad esame kartu”, kurį dovanojo Utenos muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai. Visi atėję į koncertą dovanų gavo Užpalių bibliotekos firminį knygų skirtuką. Koncerte dalyvavo nemažas būrys užpalėnų vaikų, lankančių Utenos muzikos mokyklą, ir mokiniai iš kitų mokyklų. Muzikuojančius vaikus į vieną būrį sukvietė mokytoja Renata Buzėnaitė. Užpalėnai klausėsi fleita, akordeonu, pianinu ir kitais muzikiniais instrumentais atliekamų kūrinių.
Balandžio 29 dieną vyko abiturientės Eglės Širvytės fotografijos darbų parodos atidarymas. Ji savo darbais parodė turinti kūrybinį braižą, siekianti fotografijos kalba perteikti žmogaus charakterį, mus supančio pasaulio grožį ir įvairovę.
Atėjusieji į biblioteką galėjo apžiūrėti Utenos moterų veiklos centro pirmininkės Vidos Jackevičiūtės parodą „Nėrinių sodai”, užpalėnų moterų „Gero skonio” klubo molio darbų parodą, susipažinti su literatūrinėmis parodomis, skirtomis rašytojos E. Liegutės 85-mečiui ir poeto Antano Miškinio 110-osioms gimimo metinėms.
Nuolat gyvendami toje pačioje vietoje tampame trumparegiais. Jau, rodos, nieko įdomaus ir gero neturime, tačiau reikia tik naujo žvilgsnio ir naujų minčių – ir kiek gražių akimirkų per vieną savaitę. O savo bibliotekos draugams tariame ačiū už draugystę, idėjas, paramą, bendrus renginius, darbus ir tiesiog buvimą drauge.

Vida JUŠKIENĖ, Rena ŠLIOGERIENĖ

Renos Šliogerienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas