Patvirtintos ekologinio ūkininkavimo taisyklės

Š. m. balandžio 20 d. žemės ūkio ministro įsakymu buvo patvirtintos Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonės „Ekologinis ūkininkavimas” taisyklės. Kviečiame susipažinti.

Pagal KPP priemonę „Ekologinis ūkininkavimas” remiamos šios veiklos: „Parama perėjimui prie ekologinio ūkininkavimo”, „Parama ekologiniam ūkininkavimui”.

Paramos pagal priemonę „Ekologinis ūkininkavimas” gali kreiptis ūkininkai ir juridiniai asmenys, visoje valdoje vykdantys ar iš karto po paramos paraiškos pateikimo įsipareigojantys vykdyti su ekologine žemės ūkio gamyba  susijusią veiklą.

Paramos taip pat gali kreiptis ūkininkai ir juridiniai asmenys, ne visoje valdoje vykdantys su ekologine žemės ūkio gamyba susijusią veiklą, bet įsipareigojantys nuo 2016 m. visoje valdoje užsiimti ekologine žemės ūkio gamyba.

Lauko plotas, už kurį gali būti  mokamos išmokos pagal priemonės veiklas, turi būti ne  mažesnis kaip 0,1 ha. Bendras tinkamas paramai žemės ūkio naudmenų plotas, už kurį gali būti mokama kompensacinė išmoka, turi būti ne mažesnis kaip 1 ha.

Nacionalinės mokėjimo agentūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas