Nacionalinė parama už pasėlius ir gyvulius – 13 mln. eurų

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pasirašė įsakymą dėl 2014 m. pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos už gyvulius ir pasėlius mokėjimo. Nustatyta, kad atsietoji pereinamojo laikotarpio nacionalinė parama už pasėlius skiriama pareiškėjui už atskaitos laikotarpiu deklaruotus ir pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos teikimo reikalavimus atitikusius plotus.

Atsietoji išmoka už linus pluoštui siekia 44 Eur už ha, už baltyminius augalus – 13 Eur už ha. Gyvulininkystės sektoriuje mokama atsietoji išmoka už bulius – 173 Eur už vnt., už karves žindenes – 87 Eur už vnt., susietoji išmoka už ėriavedes – 5,80 Eur už vnt.
Susietosios išmokos mokamos pagal einamųjų metų auginamus plotus arba laikomų gyvulių skaičių, tuo tarpu atsietosios išmokos mokamos pagal turėtą auginamų augalų plotą, laikytų gyvulių skaičių atskirai numatytu istoriniu laikotarpiu.
Įsakymu patvirtintoms išmokoms mokėti yra skirta kiek daugiau nei 13 mln. eurų, o išmokas išmokėti numatoma nuo šių metų vasario 20 iki kovo 13 d.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas