Parama kiaulių laikytojams ir naujos veiklos pradžiai

Kiaulių laikytojai, nukentėję nuo afrikinio kiaulių maro, jau gali gauti valstybės kompensaciją ir įsigyti kitų ūkinių gyvūnų, išskyrus kiaules. Žemės ūkio ministerija, siekdama prisidėti prie dalies prarastų pajamų atlyginimo, patvirtino naująją valstybės paramos schemą, kuri padės afrikinio kiaulių maro zonoje toliau skatinti gyvulininkystės veiklą. Paraiškos gauti kompensacijas priimamos iki 2015 m. gegužės 1 d.

Dėl prasidėjusio afrikinio kiaulių maro, praėjusiais metais buvo priimtas sprendimas paskersti laikomas kiaules. Žemės ūkio ministerija norėdama padėti ūkininkams ir siekdama, kad afrikinio kiaulių maro buferinėje zonoje ir toliau būtų vykdoma gyvulininkystės veikla, sudarė sąlygas šiems kiaulių laikytojams persiorientuoti į alternatyviąją veiklą. Pagal parengtas taisykles bus kompensuojama 80 procentų, bet ne daugiau kaip 580 Eur kitų rūšių (ne kiaulių) ūkinių gyvūnų įsigijimo išlaidų. Gyvūnų laikytojai, norėdami gauti kompensaciją turės įsipareigoti bent trejus metus šioje zonoje vykdyti ūkinę veiklą ir auginti ūkinius gyvūnus (ne kiaules).
Pagalba teikiama pareiškėjams, kurie vykdydami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymus paskerdė, sunaikino kiaules arba jų kiaulės nugaišo dėl afrikinio kiaulių maro. Kiaulės turėjo būti registruotos Ūkinių gyvūnų registro centrinėje duomenų bazėje. Paskerstos ar dėl ligos nugaišusios kiaulės turėjo būti ištirtos laboratorijoje dėl afrikinio kiaulių maro.
Norintieji pasinaudoti šia galimybe turi pateikti paraiškas savivaldybių administracijoms, o lėšos bus išmokamos per Nacionalinę mokėjimo agentūrą prie Žemės ūkio ministerijos. Atkreiptinas dėmesys, kad Agentūra turi teisę pasirinktinai patikrinti 5 proc. procentus pareiškėjų, norinčiųjų gauti kompensacijas.
Paraiškos šiai valstybės pagalbai gauti priimamos iki 2015 m. gegužės 1 d.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas