Jauniesiems ūkininkams – dar viena galimybė

Jaunieji ūkininkai dar šiais metais galės kreiptis paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos (KPP) priemonę „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas”. Paraiškų rinkimas, kuris prasidės jau kitą pirmadienį, gruodžio 1 d., vyks visą gruodžio mėnesį.
Paraiškas priims Nacionalinės mokėjimo agentūros teritoriniai skyriai.

Į paramą pagal šią priemonę galės pretenduoti asmenys, dar nesulaukę 40 metų amžiaus, užsiimantys žemės ūkio produktų apdirbimo, apdorojimo, gamybos ir paruošimo realizuoti veikla ir savo ūkio vadyba.

2014 m. taisyklėse nustatyta, kad jaunasis ūkininkas žemės ūkio valdas ir ūkį turi būti įregistravęs ne anksčiau kaip prieš dvejus metus iki paraiškos pateikimo, o žemės ūkio valda ir ūkis pareiškėjo vardu turi būti įkurtas pirmą kartą. Kaip ir ankstesniais metais, vienam ūkiui skiriama didžiausia paramos suma negali viršyti 138 112 Lt (40 000 Eur).

„Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas” yra viena iš populiariausių KPP priemonių. Per visą 2007–2013 metų programos įgyvendinimo laikotarpį jaunieji ūkininkai pateikė daugiau kaip 2,4 tūkst. paraiškų, paramos gavėjams išmokėta suma siekia 299,1 mln. Lt  (apie 86,6 mln. Eur).

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas