Lietuva iškovojo paramą pieno sektoriui – bus skirta 49 mln. litų

Žemės ūkio ministerijos pastangas dėl nuostolių kompensavimo vainikavo pergalė. Europos Komisija Lietuvai ketina skirti beveik 49 mln. litų paremti pieno sektorių. Šios lėšos kompensuos pieno supirkimo kainų skirtumą gamintojams.

Pieno supirkimo kainų mažėjimas prasidėjo po to, kai Rusija paskelbė apie draudimą įvežti žemės ūkio produkciją. „Mūsų šalis bene labiausiai nukentėjo dėl Rusijos paskelbto embargo, o kai kuriuose rajonuose drastiškai krito pieno supirkimo kaina. Lietuva pati nebūtų susitvarkiusi, parama mums labai reikalinga, todėl derybos su Europos Komisija buvo ilgos ir atkaklios. Rugpjūčio mėnesį sužinoję, kad Rusijos rinka yra uždaryta visai Europai, nedelsiant ėmėmės priemonių ir pasiekėme savo tikslą”, – sako žemė ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Europos Komisija Baltijos šalims skirs 28 mln. eurų, o 14 iš jų atiteko Lietuvai.
Briuselyje vykusios Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų tarybos metu žemės ūkio ministrė asmeniškai susitiko su naujuoju ES žemės ūkio ir kaimo plėtros komisaru Philu Hoganu ir priminė Lietuvos prašymą kompensuoti pieno sektoriaus nuostolius, patirtus dėl Rusijos embargo. P. Hoganas tuomet pažadėjo, kad šį klausimą aptars su ES šalių žemės ūkio ministrais ir susitiks su ES biudžeto komisare K. Georgieva.

Žemės ūkio ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas