Pačkėnus pasiekė labdaros siunta

Spalio 20 d. Pačkėnų bibliotekininkė Neringa Matkevičienė buvo išvykusi į Rokiškio rajoną Panemunio kaimą susitikti su VšĮ „Lietuvos tarptautinės žmogaus teisių organizacijos” vadove Jurgita Samoškiene. Susitikime buvo kalbama apie kaimo bendruomenių telkimą, tikslingą jaunimo užimtumą kaime, vietinio smulkaus verslo galimybes ir perspektyvas. Kartu su Jūžintų kaimo bendruomenės nariais iškrauta paramos – labdaros siunta, atvykusi iš Vokietijos Wittlich miesto.

J. Samoškienė artimiausiu laiku pažadėjo aplankyti Pačkėnus, pabendrauti su vietos bendruomene, apžiūrėti kaime turimas bendruomenės ir administracinio pastato patalpas bei pasidalinti savo patirtimi kuriant, vienijant ir organizuojant užimtumą kaime. Jos dėka gauta nemaža vokiečių labdaros dalis bibliotekai ir Pačkėnų bendruomenei.
Bibliotekoje įrengtas stalo žaidimų kampas vaikams ir jaunimui, sienas papuošė paveikslai ir minkšti žaislai, o Pačkėnų karnavalinių kostiumų nuomos kambarys pasipildė kostiumais bei siuvimo mašina. Drabužiai ir avalynė vis dar dalinami bendruomenės nariams.
večiuose, o pačkėniškius prašome užsukti į kultūros centro salę išsirinkti reikalingų drabužių.

Neringos MATKEVIČIENĖS inf. ir nuotraukos

http://style24.lt/

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas