Išmokos turėtų pasiekti jau spalio mėnesį

Žemės ūkio ministerija, siekdama sušvelninti susidariusią situaciją mėsos ir pieno sektoriuose, jau nuo šių metų spalio 16 dienos ketina pradėti mokėti išankstines tiesiogines išmokas.

Pirmumas mokant dalį už 2014 metais deklaruotus žemės ūkio naudmenų plotus, atitinkančius paramos tiesioginėmis išmokomis teikimo reikalavimus, specialiąją paramą už pieną, turėtų būti teikiamas pareiškėjams, kurie yra pienininkystės ūkiai, laiko gyvulius, yra deklaravę pasėlius, yra deklaravę pievas ir ganyklas ir turi sutartinių gyvulių, turi ilgalaikių finansinių įsipareigojimų, dalyvauja įgyvendinant investicinius projektus ar turi didelių finansinių sunkumų dėl išskirtinių nepalankių sąlygų.
Ministerija kreipėsi į socialinius partnerius ir savivaldybes, prašydama jų Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos iki šių metų spalio 1 d. pateikti, kaip ir ankstesniais metais, susistemintą sąrašą pareiškėjų, kurie turi ilgalaikių finansinių įsipareigojimų, dalyvauja įgyvendinant investicinius projektus ar turi didelių finansinių sunkumų dėl išskirtinių nepalankių sąlygų.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas