Užpaliuose atidengta skulptūra – padėkos ženklas

Lapkričio 6 dieną Užpaliuose vykusios gerumo šventės metu prie Užpalių gimnazijos atidengta „Gerumo“ skulptūra. Kęstučio Musteikio sukurtos skulptūros pastatymą savo lėšomis finansavo iš Ilčiukų kaimo kilusi ir dabar Vilniuje gyvenanti Elvyra Umaraitė.

Prieškario metais gimusi E. Umaraitė skulptūrą pastatė norėdama atsidėkoti išskirtinio gerumo moteriai Julijonai Kvedarienei, priglaudusiai ją kartu su motina savo namuose. E. Umaraitę pagimdė vieniša mama, o tais laikais daugumos žmonių požiūris į tokias moteris buvo labai negatyvus, jas visuomenė atstumdavo.

Į šventę susirinkusius bendruomenės narius linksmino Kirdeikių kaimo kapela. Vėliau šventė tęsėsi Užpalių bibliotekoje, kurioje susibūrę užpaliečiai, minėdami tarptautinę pyragų dieną, dalinosi ne tik pyragais, bet ir savo gerumu ir atjauta sunkiau gyvenantiems bei didelių problemų kamuojamiems žmonėms.
Pyragų dienos renginyje buvo renkami pinigai bendruomenės nariui pirmaklasiui Pijui, kurį užklupo sunki liga. Renginio dalyviai Pijų auginančiai šeimai paaukojo 240 eurų. Bet tai dar ne pabaiga, nes sergančiam berniukui aukojama ir pasibaigus šventei.
Šventę organizavusi Užpalių bendruomenė kartu su Užpalių gimnazijos mokinių parlamentu džiaugėsi pavykusiu renginiu, kuriame apsilankė net ir tie, kurie anksčiau niekur nedalyvaudavo. Gerumo šventę surengti padėjo ir Užpalių moterų klubas „Geras skonis” bei mergaičių skaitytojų klubas.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf., Sauliaus Šližio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas