Kviečia teikti paraiškas paramai

Nuo rugpjūčio 1 dienos bičių augintojus kviečiame teikti paraiškas paramai už papildomą bičių maitinimą (cukrų) gauti.

Už vieną bičių šeimą galima gauti iki 5,79 Eur dydžio kompensaciją įprastiniam cukrui, ekologiškam cukrui arba invertuotajam cukraus sirupui įsigyti ir ne daugiau kaip11,58 Eur dydžio kompensaciją už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą.

Kompensacija galima už ne daugiau kaip 10 kg cukraus / ekologiško cukraus arba ne daugiau kaip už 15 l invertuotojo cukraus sirupo vienos bičių šeimos papildomam maitinimui.
Į finansavimą gali pretenduoti bičių laikytojai, kurių bičių šeimos registruotos Ūkinių gyvūnų registre, ir žemės ūkio valdos valdytojai arba partneriai, savo valdą įregistravę Žemės ūkio ir kaimo verslo registre.
Primename, kad duomenis apie turimą bičių šeimų skaičių bičių augintojai turi atnaujinti kasmet, prieš teikdami paraišką.
Paraiškas galima teikti savivaldybių administracijose pagal gyvenamąją vietą kartu su reikalingais dokumentais, o paramą išmokės Nacionalinė mokėjimo agentūra.
Tinkamos finansuoti išlaidos turi būti patirtos einamaisiais metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai).
Turintieji  daugiau kaip 150 bičių šeimų į paramą pretenduoti negali. Paraiškas galima teikti iki rugsėjo 15 dienos.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas