Ūkininkai šventes sutiks pilnomis sąskaitomis

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) iki metų pabaigos ūkininkams bus išmokėjusi daugiau kaip 473 mln. Eur paramos už šiais metais deklaruotus plotus. Šiandien bus išmokėta ir valstybės parama nukentėjusiems dėl liūčių.

Iš viso iki gruodžio 21 dienos šiemet deklaravusių plotus ūkininkų sąskaitos bus pasipildžiusios 464 mln. Eur paramos suma: beveik 406 mln. Eur tiesioginių išmokų ir 58 mln. Eur pagal su plotu susijusias Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones.
Dar 9 mln. Eur tiesioginių išmokų bus išmokėta tarpušvenčiu. Bendra išmokėtų tiesioginių išmokų už 2018 m. suma pasieks 415 mln. Eur, ir tai didžiausia iki metų pabaigos NMA išmokėta tiesioginių išmokų suma jos istorijoje. Galutines išmokas bus gavę 124 tūkst. deklaravusių plotus.
Šiemet NMA kaip niekad sparčiai mokėjo tiesioginių išmokų avansus (ūkininkus pasiekė per 288 mln. Eur paramos), taip pat pirmą kartą mokėti avansai pagal KPP priemonę „Išmokos už vietoves, kuriose yra esama gamtinių ir kitokių specifinių kliūčių”. Iki metų pabaigos ūkininkaujantys nederlingose žemėse bus gavę per 42,6 mln. Eur, ekologinių ūkių valdytojai – 9,7 mln. Eur, dalyvaujantys priemonės „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas” veiklose – 3,6 mln. Eur, o ūkininkaujantys NATURA 2000 teritorijose pareiškėjai – daugiau kaip 2,5 mln. Eur paramos.
Gruodžio 20 dieną išmokama ir valstybės parama nukentėjusiems dėl liūčių. Daugiau kaip 4,6 tūkst. ūkininkų gaus virš 9 mln. Eur.
Be to, gruodį ūkininkai sulaukė beveik 12,5 mln. Eur  papildomų nacionalinių išmokų: už laikomus bulius – 9 mln. Eur, už karves žindenes – 3,3 mln. Eur, už ėriavedes – 139 tūkst. Eur.

NMA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas