Palydovinėse nuotraukose – deklaruoti laukai

Pareiškėjai, siekiantys gauti tiesiogines išmokas už deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir pasėlius bei paramą pagal su plotu susijusias Kaimo plėtros programos priemones, kviečiami susipažinti su Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) sudarytu nuotolinių patikrų žemėlapiu.

Siekdama prevenciškai užkirsti kelią pažeidimams NMA taiko įvairias priemones, tarp kurių  reguliarus pareiškėjų informavimas apie taikomus kontrolės mechanizmus. Viena iš kontrolės rūšių – atliekamos nuotolinės ūkių patikros, remiantis palydoviniais ir ortofotografiniais vaizdais. Pagal vaizdus galima nustatyti deklaruotų laukų tipą, t. y. nustatyti, ar tai yra ariamoji žemė, ar pasėliai, ar vandens apsemta žemė, taip pat deklaruotų laukų plotą.

Nuotolinėms patikroms NMA atrinko per 6 000 pareiškėjų valdų. Ūkininkai NMA sudarytame žemėlapyje gali matyti nuotolinių patikrų zonas ir, identifikavę savo valdomus žemės plotus, laiku ištaisyti galimus pažeidimus.

Verta paminėti, kad jei ūkis ir būtų numatytas patikrinti nuotoliniu būdu, tai dar nereiškia, kad jame negali būti atlikta patikra vietoje. NMA kontrolieriai vyksta į ūkius siekdami įsitikinti, ar pareiškėjai laikosi įsipareigojimų bei priemonių įgyvendinimo taisyklėse nustatytų ūkio darbų terminų. Pavyzdžiui, šiuo metu tikrinama, kaip pareiškėjai laikosi pasėlių įvairinimo reikalavimo, ar dalyvaujantys Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų priemonės „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas” veikloje nepradėjo šienavimo darbų anksčiau nustatyto termino.

NMA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas