Parama už bulius ir baltyminius augalus – jau penktadienį

Penktadienį, gruodžio 1 dieną, ūkininkus pasieks daugiau kaip 7 mln. Eur paramos už bulius ir baltyminius augalus iš valstybės biudžeto.

Šį pirmadienį Nacionalinė mokėjimo agentūra užsakė lėšas, skirtas papildomoms nacionalinėms išmokoms už bulius ir baltyminius augalus mokėti.

Parama už baltyminius augalus (lubinus, žirnius, pupas ir varpinių-baltyminių-aliejinių augalų mišinį, kuriame vyrauja baltyminiai augalai) bus išmokėta 3,6 tūkst. ūkininkų. Ši atsietoji parama pareiškėjams mokama už 2011 m. deklaruotus ir pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos teikimo reikalavimus atitinkančius plotus. Patvirtintas jos dydis – 23,40 Eur už baltyminių augalų hektarą. Iš viso bus išmokėta 661,5 tūkst. Eur.

Paramą už bulius – 6,4 mln. Eur – penktadienį gaus daugiau nei 15 tūkst. gyvulininkystės sektoriaus atstovų. Šią savaitę bus išmokėta parama didžiajai daliai jos gavėjų. Likę 3 mln. Eur bus išmokėti dar gruodžio mėnesį. Bulių augintojams parama skaičiuojama pagal 2010–2011 m. gautų specialiųjų išmokų už bulius skaičiaus aritmetinį vidurkį. Paramos dydis – 212 Eur už vnt.

Parama kiekvienam pareiškėjui apskaičiuojama pagal VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro elektroniniu būdu perduotus duomenis ir suvestines.

Taip pat dar šiais metais planuojama mokėti susietąją išmoką už ėriavedes (147 tūkst. Eur) bei atsietąją išmoką už karves žindenes (3,49 mln. Eur).

Nacionalinės mokėjimo agentūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas