Zuikio Puikio pamoka vaikams

Balandžio 26 diena Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Gandrelis” buvo ypatinga. Ir ne tik šios, bet ir kitų ugdymo įstaigų bendruomenėms – „Gandrelio” kolektyvas pastatė naują spektaklį. Tokie vaidinimai yra labai laukiami, o vėliau dar ilgai aptarinėjami grupėse bei namuose.

Šį kartą spektaklis, režisuotas Eglės Sriubienės, pastatytas pagal Eduardo Mieželaičio eiliuotą pasaką „Zuikis Puikis”. Šiek tiek pakoreguota, su muzikiniais intarpais, ši pasaka 33 „Gandrelio” bendruomenės narių lūpose nuskambėjo kaip nenuobodi pamokanti istorija. „Pavasaris. Dvi klasės ruošiasi į mokyklą, todėl gero mokymosi pavyzdys dabar labai aktualus”, – sakė E. Sriubienė, paklausta, kodėl pasirinko E. Mieželaičio kūrinį. Spektaklio režisierė atskleidė, kad vaidinimus visada statydavo tik pedagogai ir darbuotojai, tačiau šiemet į šį smagų procesą buvo įtraukta 13 vaikų, kurie, anot E. Sriubienės, labai papuošė ir pagyvino spektaklį. „Tai visų darbuotojų bendras darbas. Vienas žmogus tiek nepadarytų. Kiekvienas rūpinosi ne tik scenarijaus išpildymu, bet ir kostiumais, dekoracijomis, – gyrė koleges E. Sriubienė. – Vis susibėgdamos, pasitardamos, kiek daugiau nei per mėnesį paruošėme spektaklį.”
Iš paties ryto „Gandrelio” darbuotojos vaidinimą parodė saviems vaikams. Pasak režisierės, grįžę į grupes jie dar ilgai niūnavo išgirstas melodijas, dalijosi įspūdžiais. Kiek įdienojus, į svečius sugužėjo vaikų darželio-lopšelio „Saulutė” ir mokyklos-vaikų darželio „Varpelis” auklėtiniai. Lydimi pedagogių vaikai su gera nuotaika žiūrėjo spektaklį, aktyviai dalyvavo atsakinėdami į personažų klausimus, kartu su veikėjais šoko ir dainavo.

Laikraščio „Utenos diena” inf., J. Pavilonienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas