Profesinio meistriškumo konkursas: džiaugsmas akims ir skrandžiui

Utenos regioninio profesinio mokymo centre sklaidėsi viliojantys maisto gaminių kvapai: kovo 30 dieną čia vyko tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „Geriausias maisto pramonės darbuotojas 2017″, į kurį pademonstruoti savo profesinių gebėjimų dalyviai atvyko ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio profesinių mokyklų.
Kaip sakė šio kone visą dieną užtrukusio renginio organizatoriai, šio konkurso tikslas – ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, profesinę motyvaciją, tarptautiškumą, gebėjimą bendrauti užsienio kalbomis ir, žinoma, išsirinkti patį geriausią.

Iškilmingas konkurso atidarymas, kuriame dalyvavo mokiniai iš Danijos Zylando verslo kolegijos, Kijevo regiono maisto technologijų ir restoranų serviso profesinės mokyklos, Minsko valstybinės profesinės technikos kolegijos, Rėzeknės technikumo, Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro ir Utenos regioninio profesinio mokymo centro, vyko trimis kalbomis – lietuviškai, angliškai ir rusiškai. Sveikinimo žodį taręs mokymo Utenos regioninio profesinio mokymo centro direktorius Zenonas Alekna pasidžiaugė, kad šis centras, turintis tarptautinių konkursų organizavimo patirtį, vėl sulaukė svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio profesinių mokyklų bei kolegijų.
Jaunųjų mėsininkų profesionalumą vertinusios kompetentingos komisijos nuomone, visi dalyviai konkursui buvo ypač gerai pasiruošę, todėl išrinkti pačius geriausius – tikras iššūkis. Tarp Lietuvos profesinių mokyklų pirmąją vietą iškovojo Utenos regioninio profesinio mokymo centro mokinys Vidmantas Tuzas (profesijos mokytoja metodininkė Viktorija Baltuškienė), II vietą pelnė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokinys Irmantas Petras Karpavičius (profesijos mokytojos Edita Guobienė ir Žydronė Žarskienė), III vieta atiteko Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos mokinei Laurai Janušonienei (profesijos mokytoja Žydra Lomakienė).
Konkurso dalyvius iš užsienio vertinimo komisija įvertino taip: I vieta skirta Zylando verslo kolegijos studentei Julijai Elizabetai Gudmundsen (profesijos mokytojas Kenneth Lund Hansen), II – Rėzeknes technikumo studentui Imantui Šnepstsui (profesijos mokytoja Antonija Tutina), III – Minsko valstybinės profesinės technikos kolegijos studentui Dmitrijui Sopko Aleksandrovičiui (profesijos mokytojas Anatolijus Kirpliuk Borisovičius).

Utenos regioninio profesinio mokymo centro ir laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas