Ant balto popieriaus lapo sužydo vasarą menančios kompozicijos

Į tradicija tapusį renginį, kuris dedikuojamas Žemės dienai, kasmet draugėn sukviečiami Utenos miesto ugdymo įstaigų mokiniai, kurie įtraukiami į neįprastą veiklą. Šiais metais mokiniai pasinėrė į sausų gėlių ir augalų pasaulį – iš jų sukūrė įdomias ir akį traukiančias kompozicijas.

Kaip sakė šio renginio organizatorės Utenos „Saulės” biologijos ir technologijų mokytoja Daiva Jasaitienė ir Utenos Vyturių progimnazijoje technologijų mokytoja dirbanti Loreta Kaulinienė, šiam renginiui buvo ruošiamasi iš anksto: jau vasarą laukų ir gėlių darželių augalėliai buvo skinami ir džiovinami. O štai kovo 20 dieną, kuomet Lietuvoje minima Žemės diena ir pavasario lygiadienis, būrys uteniškių atskubėjo į floristinių kompozicijų konkursą, kuriame iš vasara kvepiančių sausučių reikėjo sukurti originalius darbus.
Po kerinčio „Saulės” gimnazijos mokinių šokio grupės „Tandemus” ir nuostabaus balso savininkės Evelinos pasirodymo, Aukštakalnio, Krašuonos, Vyturių progimnazijų bei „Saulės” ir Adolfo Šapokos gimnazijų mokiniai ėmėsi darbo. Prie kiekvieno stalo susėdusios po tris kiekvienos renginyje dalyvavusios mokyklos atstovės savo kūriniuose privalėjo atskleisti Žemės spalvų grožį.
Pirmąjį darbą – floristinį atviruką – teko kurti iš slėgimo būdu džiovintų augalų naudojant lipalą ir medinį pagaliuką.
Antroji užduotis taip pat reikalavo kantrybės ir kūrybiškumo – dalyvės dekoravo popierinius dovanų maišelius, kuriuos dabino rožių žiedlapiais, buksmedžio, azalijos lapeliais, sedulos šakelėmis. Puošiant kartonines širdeles, renginio dalyvės iš abiejų pusių jas padengė įvairiaspalviais augalais.
Praėjusiais metais šiame renginyje jau dalyvavusios Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokinės Aistė Grašytė, Indrė Šapokaitė ir Dovilė Šapokaitė prisipažino, kad joms labai patinka dirbti su gėlėmis ir spalvomis. „Tokie renginiai išties reikalingi, nes galima įgyti patirties derinant spalvas. Mums ne tik įdomu dalyvauti, bet ir smagu pabūti šioje aplinkoje”, – sutartinai kalbėjo gimnazistės, prisipažinusios, jog dekoruoti dovanų maišelius joms buvę sudėtingiau nei atvirukus ar širdeles. Dalyvauti šiame konkurse mergaites paskatino jų auklėtoja Aureolė Maračinskienė.
Buvo įvertintos visų dalyvių pastangos: kiekvienos komandos darbai apdovanoti už originalumą, meniškumą, kruopštumą, kūrybiškumą bei harmoniškumą.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas