Gimnazistai aplankė Strasbūrą

Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai, po keturių su puse metų vėl tapę tarptautinio konkurso „Euroscola” nugalėtojais, turėjo galimybę aplankyti Europos Parlamento būstinę Strasbūre.
Gimnazijos dešimtukas, kurį sudarė Anita, Silvija, Livija, Gabija, Tadas, Darija, Laura, Povilas, Robertas ir Gediminas, iškovojo teisę šiai ugdymo įstaigai dalyvauti „Euroscola” dienoje Strasbūre. Gavus kvietimą vykti į Europos Parlamentą, teko suburti 26 gimnazistų „Strasbūro klasę” bei pasiruošti debatams anglų kalba aktualiais Europai klausimais.

Imituoti parlamentinę sesiją Į Strasbūrą atvyko per 500 dalyvių iš dvidešimt vienos Europos valstybės. Utenos Dauniškio gimnazijos atstovai margoje minioje išsiskyrė ir sulaukė kitų šalių atstovų dėmesio, nes skirtingai, nei kitų šalių mokiniai, buvo apsirengę gimnazijos uniformomis ir pasipuošę tautiniu akcentu. Renginys Europos Parlamente truko visą dieną.
Prasidėjus šalių prisistatymams, apie Lietuvą, Utenos kraštą ir Dauniškio gimnaziją pasakojo komandos narė Enrika Dzinkutė. Pristatymas buvo paįvairintas lietuvių liaudies sutartine, kurį atliko Enrika drauge su Milda Musteikyte. Lietuvos pristatymas buvo palydėtas gausiais plojimais.
Vėliau EP atstovai atsakė į jaunimo pateiktus klausimus. Nors mintis reikėjo reikšti užsienio kalba, mokiniai buvo ypač aktyvūs, domėjosi temomis iš įvairių sričių, noriai diskutavo. Vėliau grupėse drauge su mokiniais iš kitų ES valstybių vyko „Eurogame” žaidimas, buvo sprendžiamos užduotys, susijusios su ES. Po pietų visa tarptautinė mokinių minia buvo padalyta į šešias darbo grupes. Jaunimas kalbėjosi apie ES ateitį, migraciją ir integraciją, aplinką bei atsinaujinančią energetiką.
Pasibaigus darbui komitetuose, posėdžių salėje vyko plenarinė sesija. Visų komitetų ataskaitos buvo patvirtintos, nes mokiniai balsavo kaip tikri europarlamentarai. „Eurogame” finale, į kurį pateko Utenos Dauniškio gimnazijos mokinys Gediminas Repečka, ne kartą skambėjo Lietuvos vardas. Mokytojų komandiniame „Eurogame” žaidime skelbiant nugalėtojus Dauniškio gimnazijos mokytoja Ligita Pelikšienė ir dar trys mokytojos iš Maltos, Ispanijos ir Estijos laimėjo šią viktoriną ir buvo apdovanotos EP nuotraukų albumais.
Utenos Dauniškio gimnazijos mokinių grupę į kelionę lydėjo gimnazijos socialinė pedagogė Vida Adiklienė, geografijos mokytoja Ligita Pelikšienė ir gimnazijos direktorė Asta Skeirienė.

Dauniškio gimnazijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas