Kolegijoje vyko jaunųjų informatikų konkursas

Utenos kolegijoje jau trečius metus iš eilės vyko respublikinio moksleivių Informatikos ir informatinio mąstymo konkurso „Bebras” II etapas. Jame dalyvavo 9-12 klasių mokiniai iš įvairiausių Utenos apskrities kampelių – Utenos Dauniškio gimnazijos, Ignalinos gimnazijos, Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos, Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto” gimnazijos, Molėtų gimnazijos, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos, Visagino „Verdenės” gimnazijos.

„Bebras” yra tarptautinė iniciatyva, kurios tikslas – skatinti informatiką (ar kompiuterių mokslų studijas, ar kompiuteriją) ir informatinį mąstymą ne tik tarp įvairaus amžiaus mokytojų ir mokinių, bet ir plačiajai visuomenei,” – taip teigė konkurso sumanytoja ir pagrindinė organizatorė Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto vyriausioji mokslo darbuotoja profesorė dr. Valentina Dagienė.
Šiais metais buvo organizuotas 13-asis respublikinis konkursas, kuriame, be vyresnių klasių mokinių, pirmą kartą konkurso I etape dalyvavo ir 3-4 klasių mokiniai. II konkurso etapas jau trečius metus iš eilės vyksta ne Vilniuje, o regionų aukštosiose mokyklose – Utenos kolegijoje, Alytaus kolegijoje, Panevėžio kolegijoje, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete, KTU Informatikos fakultete, KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultete, Klaipėdos universiteto JTGMF fakultete, Šiaulių universitete.
Utenoje susirinkusius konkurso dalyvius pasveikino Utenos kolegijos Elektros ir informatikos inžinerijos katedros vedėja dr. Jūratė Urbonienė, su konkurso tvarka supažindino pagrindinių konkurso organizatorių atstovė Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto mokslo darbuotoja dr. Anita Juškevičienė.
Visi konkurso dalyviai buvo skirstomi į dvi – 9-10 kl. (jauniai) ir 11-12 kl. (kolegos) – grupes, kurios numatytu laiku turėjo prisijungti prie varžybų lauko ir spręsti konkursines užduotis. Kol vieni sprendė užduotis, kitos grupelės mokiniams buvo organizuotos veiklos. Utenos karjeros centro vadovė Vaida Steponėnienė diskutavo su jais apie perspektyvias profesijas, vėliau dalyviai buvo pakviesti susipažinti su 3D spausdinimo ypatumais.
Pasibaigus konkursui buvo paskelbti ir apdovanoti nugalėtojai. Dr. Anita Juškevičienė paskelbė respublikinio konkurso laimėtojus, kur kiekvienos klasės grupės trys geriausieji gavo I, II ir III laipsnio diplomus. Deja, Utenos centre respublikinio konkurso nugalėtojų nebuvo. Tačiau mokiniai, atvykę į Utenos kolegiją, taip pat neliko nuskriausti, centro diplomai ir atminimo suvenyrai buvo įteikti dviem kiekvienos skirtingos klasės moksleiviams. 9-tų klasių kategorijoje pasižymėjo Rokas Kapočius (Ignalinos gimnazija) ir Emilis Druteika (Ignalinos r. Vidiškių gimnazija), 10-tų klasių kategorijoje – Tadas Umbrasas ir Lina Drūteikaitė (Ignalinos gimnazija), 11-tų klasių kategorijoje – Ernestas Rimkevičius (Ignalinos gimnazija) ir Mingaudas Matukas (Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija), o tarp vyriausiųjų, 12-tų klasių mokinių, geriausiai pasirodė Monika Žukaitė (Utenos Dauniškio gimnazija) ir Tomas Kučejevas (Molėtų gimnazija).
Konkurso metu buvo suderintos tolimesnio bendradarbiavimo galimybės – sutarta dėl technologinių užsiėmimų organizavimo atskirų gimnazijų tikslinėms moksleivių grupėms kolegijos laboratorijose.

Informaciją parengė Utenos kolegijos doc. dr. Jūratė URBONIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas