Jaunimas neabejingas regėjimo negalią turinčiųjų išgyvenimams

Neseniai Utenos kolegijos Medicinos fakultete įvyko edukacinė popietė „Be regėjimo”. Popietės iniciatoriai – būsimasis kineziterapeutas K. Tupalskis bei studentai B. Stackevičiūtė ir A. Mačerauskas. Prie renginio organizavimo prisidėjo Socialinės gerovės ir Sveikatos priežiūros ir reabilitacijos katedrų dėstytojai ir studentai.

Renginio veiklas organizavo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) nariai: M. Vitkus (Jaunimo reikalų komisijos pirmininkas), Jaunimo reikalų komisijos nariai – G. Sakalis, N. Jasas, M. Brazauskis, LASS narės – O. Strazdauskaitė, A. Vilkevičiūtė. Jiems talkino savanoriai: G. Babelytė, L. Kriščiukaitis, A. Voitiulevič. Tai, kad į popietę susirinko gausus būrys tiek studentų, tiek dėstytojų, tiek ,,Saulės” gimnazijos gimnazistų, parodo, jog nesame abejingi regėjimo negalią turinčiųjų išgyvenimams. Edukacinės popietės metu dalyviai turėjo progos sužinoti apie brailio raštą, išbandyti informacinių technologijų bei „baltosios lazdelės” pritaikomumą nereginčio asmens poreikiams. Ypatingo dalyvių susidomėjimo sulaukė galimybė padiskutuoti su aklųjų riedulio 2016 m. parolimpiniu čempionu M. Brazauskiu apie šios sporto šakos specifiką.
V. Law yra pasakęs: ,,Patirtis dažniausiai pirmiausia pasiunčia išbandymą, o tik po to – pamoką”. Ši popietė parodė, kad likimo išbandymus galima įveikti, o jų pamokas išmokti.

Utenos kolegijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas