Vyžuonų mokykloje praleista naktis – ypač turininga

Visi esame įpratę manyti, jog mokykloje mokiniai ugdomi tik dieną, o vakarus ir naktis jie leidžia namuose su tėvais. Tačiau šių metų lapkričio 18–19 dienomis Vyžuonų pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai nutarė suorganizuoti renginį „Naktis mokykloje”.

Kad būtų įdomiau, mes ir svečių pasikvietėme. Renginys prasidėjo 18 valandą. Visi renginio dalyviai susirinko į mokyklos sporto salę: čia išsirikiavo mokiniai, klasių auklėtojai, mokyklos bendruomenės nariai ir mūsų svečiai – Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės šauliai, su jais atvyko Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės vyr. mokymų specialistas E. Zavackas. Vyžuonų pagrindinės mokyklos direktorius Rimantas Žvirblis, direktoriaus pavaduotoja ugdymui R. Morozovienė ir renginio organizatorė, 6 klasės auklėtoja V. Valančauskienė, pristatė „Nakties mokykloje” taisykles, supažindino su renginio tvarka ir visi dalyviai buvo suskirstyti į keturias mišrias komandas, sudarytas burtų keliu. Kiekvienas komandos dalyvis viso renginio metu ant rankos nešiojo tam tikros spalvos komandos skiriamąjį raištį: geltoną, žalią, raudoną ar mėlyną. Pirmiausia komandos išsirinko savo kapitonus ir paruošė trumpus prisistatymus. Susirinkusieji ruošėsi ne tik laimėti, bet ir būti drąsūs, draugiški ir laimingi.
Pirmoji renginio komandinė rungtis – krepšinio varžybos. Varžyboms teisėjavo mokyklos vadovas. Čia pirmąją vietą iškovojo mėlynųjų komanda, antrąją – raudonųjų, trečiąją – žaliųjų, o geltonieji liko ketvirti. Ypač arši kova užvirė tarp pirmosios ir antrosios vietų laimėtojų.
Po krepšinio varžybų šauliai susirinkusiuosius pakvietė dalyvauti šauliškose estafetėse, kurių metu teko išbandyti savo jėgas sukraunant kuprinę, ją nešant ir iškaunant. Čia pamatėme, kas iš tiesų yra miklus ir pasiruošęs įvairiems išbandymams, o kam dar reikia ugdyti jėgas, ištvermę ir miklumą.
Po sporto rungčių visų laukė ramesnė rungtis – muzikinė viktorina. Šią viktoriną laimėjo mėlynieji. Tačiau jų gautu prizu – saldainiais – vaišinosi visi. Nugalėjo draugystė. Nepanorę viktorinoje dalyvauti mokiniai kartu su mokytojais triūsė virtuvėje ir patys gamino sau vakarienę. Sočiai pavakarieniavę visi išsiskirstė: meno mėgėjai rinkosi į septintos klasės auklėtojos, dailės mokytojos V. Jermakienės organizuotą darbų iš gipso pamokėlę ir pasigamino nuostabius angelus. Sportininkai rinkosi žaisti futbolo. Šauliai visus kvietė išbandyti akies taiklumą šaudant į taikinius. Šokėjai mokėsi šokio meno.
Kiekvienais metais vykstančiame renginyje „Naktis mokykloje” pati laukiamiausia rungtis būna šaulių organizuojamas naktinis žygis po Vyžuonų apylinkes. Taip nutiko ir šį kartą. Žygis būna sudėtingas, tad ne visi išdrįsta jame dalyvauti. Šįkart grįžtančiųjų daugiau nei valandą laukusieji mokykloje žiūrėjo filmus.
Po naktinio žygio šiek tiek pailsėję mokiniai ir mokytojai rinkosi į naktinį šokių vakarą, šnekučiavosi, dalijosi patirtais įspūdžiais. Kai kurie paryčiais nuėjo miegoti į klases, kai kurie sėkmingai sulaukė septintos valandos ir išsiskirstė į namus. Pasirodo, ugdyti savo gebėjimus galima ne tik dieną, bet ir naktį. O kartais tai daryti naktį netgi įdomiau.

Mokytoja Saulė NAGIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas