„Želmenėlis“ žengia futbolo keliu: ugdys mažuosius Ronaldus

Utenos vaikų lopšelis–darželis „Želmenėlis” gali tapti gražiu pavyzdžiu ne tik kitoms rajono, bet ir šalies ugdymo įstaigoms. Veikli ir savo užsibrėžto tikslo siekianti šios ugdymo įstaigos bendruomenė savo lėšomis ir jėgomis ne tik nuolat gražina savo teritoriją, bet ir įgyvendino vaikams skirtą ne vieną įdomią veiklą – mažuosius subūrė į futbolo aikštelę, o gyvūnus mylintys vaikai nuo šiol turės rūpestingai prižiūrėti „Želmenėlio” kieme įsikūrusią triušių šeimyną.

Šilta ir saulėta paskutinė rugsėjo mėnesio diena vaikų lopšelyje–darželyje „Želmenėlis” buvo šventiška. Auklėtojų lydimi vaikai į kiemą rinkosi nešini spalvotais balionais, mat šią dieną buvo iškilmingai atidaryta futbolo aikštelė, į kurios atidarymą atvyko ir garbių svečių: Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edvinas Eimontas, LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas, Utenos apskrities futbolo asociacijos prezidentas Dainius Širvys, Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas.
Utenos vaikų lopšelio–darželio „Želmenėlis” direktorė Sigita Balčiūnienė nuoširdžiai pasidžiaugė, kad nuo šiol šios įstaigos vaikai galės mėgautis futbolu. Neseniai Lietuvos futbolo federacija padovanojo naudotą, bet kokybišką futbolo aikštelės dangą. Įstaigos, kuri aktyviai dalyvauja projekte „Futboliukas”, vadovė džiaugėsi šia naujove ir muzikos vadovo Valdo Laurinavičiaus pasiryžimu ugdytinius išmokyti futbolo subtilybių.
Pasistačiusi naują tvorą šios ugdymo įstaigos bendruomenė ėmė svarstyti, ar teritorijoje nereikėtų daugiau vaikams skirtų veiklų. Iš pradžių vienas po kito gimė pasiūlymai, o vėliau idėjos virto darbais. Aptvertoje ir saugioje teritorijoje išdygo tėvelių iniciatyva pastatytas namukas iš europadėklų, atsirado ir dirbtinis kalnelis, kuris žiemą praverčia vaikams mėgautis rogutėmis, per žolę nuvinguriavo sveikatingumo takelis. O štai neseniai apsigyveno ir vaikų ypač mylimi keturi pūkuoti triušiukai.
Daug džiaugsmo vaikams teikia futbolo aikštelė, kuriai įrengti buvo keliama nemažai reikalavimų, taip pat teko spręsti ir atvežimo iš Kėdainių klausimą, tačiau turėti šią aikštelę bendruomenei noras neišblėso. „Štai ir turime rezultatą. Juo labai džiaugiamės mes, o ypač vaikai. Kai Valdas pradėjo žaisti futbolą su trimečiais, prisipažinsiu, iš pradžių buvo šiek tiek nerimo: kaip mes su mažaisiais pasieksime norimą rezultatą, kaip jie žais ir pan. Tačiau tuomet, kai pamačiau Valdo ryžtingumą ir vaikų norą žaisti, tas jaudulys kaipmat išgaravo. Pamačiusi, kad mažieji ypač aktyvūs fiziškai, puikiai sekasi išlaikyti lygsvarą, žino futbolo žaidimo taisykles ir vadovaujasi jomis, išties likau sužavėta”, – prisipažino S. Balčiūnienė, tikėdama, kad ateityje galbūt išaugs ir nauja jaunoji karta.
Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentui Edvinui Eimontui ir direktorei Sigitai Balčiūnienei šventiškai perkirpus simbolinę futbolo aikštelės atidarymo juostelę, įdomiausia šventės dalis prasidėjo vaikams: puikiai nusiteikę darželinukai išbandė futbolo aikštelės dangą, kurioje pažėrė daugybę spalvotų kamuolių.

Autorės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas