Utenos regiono mokiniai pasiekė rekordą

Beveik 400 mokinių iš Utenos regiono apsilankė jau antrąjį kartą rugsėjo 8–9 dienomis Vilniuje vykusiame didžiausiame Baltijos regione moderniųjų technologijų ir verslumo renginyje #SWITCH! Dvi dienas trukusiame renginyje iš viso susirinko daugiau nei 10 000 dalyvių. Sėkmės istorijomis dalijosi daugiau kaip pusšimtis pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio, renginio metu taip pat pirmą kartą Europoje pristatyti dronai-padavėjai. 712-ai mokinių iš visos Lietuvos dalyvaujant didžiausioje programavimo pamokoje buvo užfiksuotas pasaulio Gineso rekordas.

Mokiniai su jais lydinčiais mokytojais atvyko iš šių Utenos regiono įstaigų: Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos, Anykščių Antano Vienuolio progimnazijos, Anykščių Jono Biliūno gimnazijos, Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos, Ignalinos r. mokinių asociacijos, Molėtų progimnazijos, Molėtų gimnazijos, Molėtų pradinės mokyklos, Utenos r. Saldutiškio pagrindinės mokyklos, Utenos „Saulės” gimnazijos, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos, Visagino „Verdenės” gimnazijos.
Mokiniai buvo kviečiami prisiliesti prie naujausių technologijų ir pasinerti į jų teikiamus malonumus įrengtoje interaktyviojoje technologijų zonoje „Cool&Crazy”. Susirinkusieji galėjo išbandyti virtualios realybės akinių dronų, 3D spausdintuvų, robotų ir daugybės kitų technologinių inovacijų teikiamas galimybes.
Po 48 val. intensyvaus komandinio darbo ir sukurtų produktų pristatymo Hakatono komisijai, pirmąją vietą ir pagrindinį prizą laimėjo jaunuolių komanda, renginio metu pristačiusi programėlės, padedančios „Vaikų linijai” apmokyti savanorius pasitelkiant simuliacines situacijas, idėją. Nugalėtojai apdovanoti 1 500 Eur „Adform” piniginiu prizu. Antrosios vietos laimėtojai komisijai pateikė žaidimais kūrybiškumą komandose skatinančią programėlę „Creativity Twist”, už ją komanda apdovanota partnerio „Nasdaq” 500 Eur piniginiu prizu. Trečiąją vietą užėmė komanda, sukūrusi programėlę „Jurate”, kuri leidžia internetu vertinti mokytojus, jei mokinys nedrįsta savo nuomonės apie jo darbą išreikšti gyvai.
Rugsėjo 9 d. #SWITCH! renginio metu įvyko didžiausia programavimo pamoka pasaulyje ir buvo pasiektas Gineso pasaulio rekordas. Rekordo siekė 7 12 7 trylikos metų mokinių iš visos Lietuvos. Programavimo pamoką vedė Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto profesorė Valentina Dagienė, jos esami bei buvę doktorantai.
Komanda sukūrė Gineso rekordo pamokai skirtą programavimo platformą. Kadangi rekordas skirtas paminėti Lietuvos 100-metį, pamokos metu mokiniai gavo simbolinę užduotį – suprogramuoti Gediminaičių stulpus ir nuspalvinti juos vėliavos spalvomis.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas