Kitą savaitę – Moksleivių dainų šventė „Tu mums viena“

Nuo pirmadienio vilniečius ir miesto svečius į koncertus ir kitus renginius pakvies Lietuvos moksleivių dainų šventė „Tu mums viena”. Renginiai vyks liepos 4–9 dienomis. Didžiausi iš jų – liepos 6 dieną Vingio parke vyksianti Dainų diena „Tu mums viena”, liepos 8 dieną „Siemens” arenoje – Šokių diena „Mano žemė”, liepos 9 dieną Kalnų parke – Ansamblių vakaras „Koks gražus tavo veidas, gimtine”.

Šventėje dalyvaus daugiau nei 22 tūkst. mokinių. Pasak švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės, dalyvių gausa liudija, kad ir koks modernus ir šiuolaikiškas būtų jaunimas, jis didžiuojasi savo šalies kultūra, papročiais ir tradicijomis ir dalyvauja jų kūrime.
Dainų šventėje dalyvaus per 800 kolektyvų: 246 chorai, 252 šokėjų kolektyvai, 202 ansamblio vakaro kolektyvai, 60 pučiamųjų, 40 akordeonininkų orkestrai, 35 orkestrų choreografinės grupės ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos.
Dainų diena „Tu mums viena”
Šios dienos repertuaras – labai įvairus ir sudėtingas. Jame bus galima išgirsti ir jaunimo pamėgtos muzikos, ir gražaus lietuviško folkloro bei chorinės dainos klasikos perlų. Vingio parke vyksiančio koncerto metu taip pat skambės ir visų penkių Lietuvos etnografinių regionų dainos, atliekamos tarmiškai. 21 val. Lietuvos laiku šventinis koncertas bus trumpam pristabdomas, kad Dainų šventės choras kartu su viso pasaulio lietuviais sugiedotų Lietuvos himną, Vinco Kudirkos „Tautinę giesmę”. Tai dar viena graži Dainų dienos tradicija.
Šokių diena „Mano žemė”
Pagrindinė „Siemens” arenoje vyksiančio koncerto idėja – atskleisti augančio, bręstančio žmogaus ir gamtos sąsajas praeityje, dabartyje bei ateityje. Šokių dienos repertuaras bus įdomus tiek žiūrovui, tiek pačiam šokėjui – mokiniai šoks liaudies, klasikinius bei šiuolaikinius šokius, pasirodys ir gatvės šokio grupės. Taip pat pirmą sykį Šokių dienų istorijoje bus šokami sportiniai šokiai.
Ansamblių vakaras „Koks gražus tavo veidas, gimtine”
Tai pats margiausias, judriausias ir linksmiausias Dainų šventės renginys, kuris Kalnų parke prasidės 22 val. Smagi vaikų ir jaunimo vakaronė, tikras tautinių drabužių ir spalvų paradas pakvies visus tęsti šventę bendra daina ir šokiu. Vakaronėje bus galima išgirsti ir iš močiučių, promočiučių skrynių „ištrauktų”, ir tik šiam Ansamblių vakarui parašytų kūrinių.
Kiti renginiai
Moksleivių dainų šventė susilies su Valstybės dienos renginiais. Liepos 6-ąją sostinės senamiestyje nuo ryto vyks folkloro kolektyvų ir orkestrų pasirodymai, savivaldybių vėliavų rikiuotė, pučiamųjų orkestrų eisena Simono Daukanto aikštėje.
Liepos 7 d. įvairiose senamiesčio vietose pasirodymus rengs folkloro ansambliai, pučiamųjų orkestrai, Šv. Kotrynos ir  Šv. Jonų bažnyčiose koncertuos akordeonų orkestrai ir chorai. Gedimino kalno papėdėje visą dieną vyks jomarkas.
Seime bus atidaryta moksleivių kūrybos darbų paroda.
Dainų šventės dalyviai galės nemokamai lankytis muziejuose – duris šventės svečiams atvers Valdovų rūmai, Lietuvos nacionalinis, Energetikos ir technikos, Lietuvos teatro, muzikos ir kino, Vilniaus  universiteto muziejai, Lietuvos dailės muziejus: Vilniaus paveikslų galerija, Nacionalinė dailės galerija, Radvilų rūmų muziejus, Vytauto Kasiulio dailės muziejus, Taikomosios dailės ir dizaino muziejus. Šventės dalyviai galės apsilankyti ir Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centre.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas