Šapokiečiai išsidalijo šimtą olimpinių medalių

Šiandien Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje pamokos nevyko – sportiškai nusiteikę gimnazistai dalyvavo Olimpinių žaidynių šventėje. Šventės, kaip teigė jos organizatorė respublikinio projekto „Olimpinė karta“ koordinatorė Aldona Leipuvienė ir kūno kultūros mokytojai, tikslas – plėtoti olimpinį judėjimą, propaguoti sveiką gyvenimo būdą ir kilnų sportinį elgesį, skatinti mokinių aktyvumą kūno kultūros pamokose ir neformaliame ugdyme. Kartu siekta išaiškinti sportiškiausią klasę.

Gimnazijos direktorius Saulius Brasiūnas portalui udiena.lt sakė, kad Olimpinių žaidynių šventė vyksta kas ketveri metai, ši – antroji, tačiau direktorius tvirtino, kad nebus paskutinė ir taps tradicine. „Mūsų gimnazija siekia ne tik akademinių, mokslo, bet ir sporto pasiekimų, gimnazistai aktyviai sportuoja, dalyvauja varžybose ir iškovoja pergales, – sakė jis. – Be to, kas metai vyksta gimnazijos sporto žaidynės, kur renkame sportiškiausią klasę.”
Olimpinės žaidynės prasidėjo olimpinės ugnies įžiebimu ir varžybų dalyvių Adolfo Šapokos gimnazijos 1–3 klasių mokinių bei svečių iš Lenkijos – Chelmo miesto Stefano Čarnieckio vardo licėjaus delegacijos – eisena. Kiekviena klasė nešė skirtingų valstybių, kurias tarėsi atstovaujanti, vėliavą. Po to, kai S. Brasiūnas pasveikino ir kuprinėmis apdovanojo aktyviausiai gimnazijai atstovavusius sportininkus bei pažangiausiai kūno kultūros pamokas lankiusius mokinius, gimnazistai rungėsi sportinėse rungtyse. Vyko estafetinis bėgimas 4×65 m, 60 m bėgimas, 2 kg kimšto kamuolio metimas, virvės traukimas, šuolis į tolį iš vietos, bėgimas maišuose 30 m, pasagos metimas.
Po atkaklių kovų išaiškinus nugalėtojus ir prizininkus, laimėję 1–3 vietą mokiniai apdovanoti olimpiniais medaliais ir prizais. Iš viso buvo išdalyta šimtas medalių. Sportiškiausia buvo pripažinta 2C klasė, ji iškovojo pereinamąją taurę, kuri po ketverių metų atiteks naujiems nugalėtojams.

Autorės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas