Uteniškių jaunųjų šaulių komanda pripažinta geriausia

Gegužės 26-29 dienomis Kukuliškių kaime (Klaipėdos r.) vyko jaunųjų šaulių sporto žaidynės. Jose dalyvavo po 20 jaunųjų šaulių iš visų apskričių. Gegužės 7 dieną vykusiose atrankinėse jaunųjų šaulių žaidynėse Užpaliuose buvo atrinkti pagrindiniai kandidatai į šias žaidynes.

Žaidynėse vaikai rungėsi orientavimosi, kliūčių ruožo, vasaros biatlono varžybose, vandens rungtyje. Taip pat rungėsi šaudymo pneumatiniu ir mažo kalibro šautuvu rungtyse. O paskutinę dieną vyko rinktinių rikiuotės konkursas, kuriame visų rinktinių šauliai demonstravo rikiuotės elementus.
Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės vadė Asta Tidikienė dalijosi įspūdžiais. „Mūsų šaulių komanda buvo pripažinta geriausia – rikiuotės konkurse laimėjome I vietą ir į Uteną parvežėme LK SP LDK Butigeidžio dragūnų motorizuoto pėstininkų bataliono vado pereinamąją taurę.
Penktadienį visi dalyvavome „Sportas visiems” atidarymo eitynėse nuo Palangos tilto iki stadiono, o visą šeštadienį įvairiausiose festivalio rungtyse. Taip pat aplankėme „Memel Nord” – Antrojo pasaulinio karo gynybinius įtvirtinimus, ir dar kartą prisilietėme prie istorijos”.
Asta Tidikienė pasidžiaugė šių metų rezultatais. „Iš 12 dalyvavusių komandų (10 Lietuvos apskričių rinktinių bei Latvijos ir Estijos jaunimo komandos) bendroje komandinėje įskaitoje užėmėme penktąją vietą. Mūsų būrio vadė Rasa ne tik pripažinta geriausias būrio vade, bet ir tapo šių metų žaidynių taikliausia šaule. Jono Šostako pereinamoji taurė, kuri Taikliausiam šauliui įsteigta 2003 metais, Uteną pasiekė jau trečią kartą. 2009 metais ją parvežė Gedas Raškevičius, 2010 metais pirmoji mergina – Roberta Liobytė, o šiemet Rasa Malaiškaitė. Nuoširdžiai dėkojame šauliams Silvestrai Kaulinienei ir Sigitui Kavolėliui, lydėjusiems į varžybas, būrio vadei Rasai už puikų būrio valdymą ir visiems dalyviams už indėlį į rinktinės pasiekimų krepšį: Akvilei, Linui, Brigitai iš Anykščių, Eigirdui ir Laurynui iš Dusetų kuopos, Lukui, Evelinai ir Lukui iš Molėtų, Ainei, Dominykai, Agniui, Pauliui, Žygintai, Mantui, Vytautui iš Utenos kuopų, Liutaurui, Eimantei, Germinai ir Evelinai iš Visagino”, – dėkojo A. Tidikienė.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas