Pagerbti gimnazistai, kuriems knyga – didžiausia vertybė

Gegužės 18 dieną Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko mokinių pagerbimo– padėkos šventė „Skaitau, rašau vadinasi ESU”, kurios metu gimnazistai buvo apdovanoti už įvairius pasiekimus. Ta proga renginio dalyviai ir svečiai klausėsi gyvai atliekamos muzikos, dainų, poezijos posmų, stebėjo 1b klasės vaidinimą, sukurtą pagal knygą „Eksperimentas gyventi”.

Tądien sulaukėme ir neįprastų svečių – iš Vilniaus atvyko Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento direktorė Aldona Augustaitienė, kuri pasidalijo skaitymo skatinimo patirtimi.
Už savo recenzijas apdovanotos Ignė Umbrasaitė (4a), Eligija Barkutė (4d), Gustė Juškaitė (2c).
Viktorinoje „Literatūros pasaulyje” nugalėjo 1a komandos nariai: Mantas Kutka, Edgaras Mikalauskas, Domantas Petrauskas, Kornelijus Tūzas, Erikas Šokurovas.
Nepamiršti liko ir mokinių darbų parodos „Knygos herojus trimatėje erdveje” prizininkai: Laurynas Četrauskas (4e), Ieva Vigėlytė (4a), Svajūnė Tylaitė (4a), Gabrielė Repečkaitė (2d), Denisas Lisinovas (3c), Paulius Vijeikis (3c), Marius Trinkūnas (3a), Justina Deveikytė (4e), Brigita Jurkevičiūtė (3a).
Už šaunias asmenukes konkurse „Aš ir knyga” apdovanoti: Mantas Kutka, Benita Giedrytė, Domantas Juodis, Greta Deniušytė, Akvilė Žeimytė, Karolina Maciulevičiūtė, Ieva Lesmanavičiūtė.
Už savo kurtus filmus konkurse „Biblioteka, literatūra ir AŠ” apdovanotos komandos – pirmą vietą užėmusios 2c klasės mokinės: Simona Tumėnaitė, Vestina Liobikaitė, Kotryna Samochvalovaitė, Ainė Titenytė, Greta Katinaitė, Liepa Petkūnaitė.
Už temos atskleidimą ir perteikimą apdovanoti 2a klasės mokiniai: Gediminas ir Vytautas Kazokai, Viktoras Pečko, Caden Chantz Johnson.
Už techninį išbaigtumą – 2a klasės mokinės: Greta Treinytė, Laura Vėžytė, Gerda Adiklytė, Agnė Jasaitytė.
Už istorinio konteksto atskleidimą – 2a klasės mokinės: Marina Bogdanova, Rasa Raugalaitė, Evelina Dačinskaitė.
Konkurse „Bibliotekų olimpiada” nugalėjo 1a klasės komandos „Tepalas” nariai: Mantas Kutka, Asta Dirmaitė, Edgaras Mikalauskas.
Geriausiais 2015-2016 mokslo metais bibliotekos skaitytojais tapo Justinas Raslanas (3b) ir Joana Kavaliauskaitė (4a).
Nuoširdžiai sveikiname nugalėtojus, kurie garsina mūsų gimnaziją ne tik rajone, bet ir visoje Lietuvoje. Linkime ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų bei baigus šią gimnaziją jos nepamiršti.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas