Tėvų staigmena vaikus paliko be žado

Kovo 30-os rytą Rapolo Šaltenio progimnazijos aktų salėje skambėjo čia besimokančių vaikų ir ugdymo įstaigos svečių juokas. Progimnazijos mokinių tėvai pagaliau sulaukė dienos, kuomet galėjo savo atžaloms padovanoti ilgai nuo jų slėptą siurprizą – nuotaikingą spektaklį apie tris paršiukus ir jų draugus. Mažieji neteko amo sužinoję, kad scenoje straksėję paršiukai, meška, Raudonkepuraitė ar vilkas – jų tėvai.

Dar praėjusiais metais repetuoti pradėję aktoriai pasirodymui ruošėsi ilgai ir kruopščiai – patys siuvo sceninius kostiumus, meistravo dekoracijas, rūpinosi specialiaisiais efektais. Mokyklos direktorė Milda Survilienė, nepraleidusi nė vienos tėvų repeticijos, atskleidė, jog tarp naujai iškeptų aktorių nėra nė vieno profesionalo.
Visiems gerai pažįstamus pasakų personažus įkūniję progimnazijos mokinių tėvai savo pasirodymu siekė parodyti, kaip svarbu gyvenime turėti bent vieną draugą, su kuriuo galėtum dalytis savo džiaugsmais ar rūpesčiais. Spektaklio, kurį režisavo Jurgita Šerepėkienė, metu skambėjo vaikams puikiai pažįstamos lietuviškos estrados dainos, kurias drauge traukė ir patys žiūrovai. Progimnazijos direktorė įteikė aktoriams padėkas už idėjas ir susibūrimą, bendrą kūrybinį darbą ir padovanotą įspūdingą šventę, o mokiniai pradžiugino gėlėmis. Kūrybingus tėvus sveikino LR Seimo narė Milda Petrauskienė ir Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyresnioji specialistė Zita Sabelkienė. Ne vienas spektaklio žiūrovas vylėsi, kad aktorystės džiaugsmą atradę tėvai tęs pradėtą darbą.

Daugiau apie tai skaitykite šeštadienio „Utenos dienoje”.

Laikraščio „Utenos diena” inf., D. Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas