Muzikiniais garsais suskambo Tarptautinis Veronikos Vitaitės fortepijoninių ansamblių konkursas

Vasario 26 dieną Utenos muzikos mokykloje skleidėsi fortepijono melodijos – kūrinius atliko jaunieji muzikantai: vieni į sceną lipo pirmą kartą ir su dideliu jauduliu, kiti demonstravo savo meistriškumą, įgytą ne per vienerius metus.
Utenoje vyko pirmasis muzikinis konkursas, kuris nuo šių metų vadinsis profesorės Veronikos Vitaitės vardu. Į Tarptautinį Veronikos Vitaitės fortepijoninių ansamblių konkursą atlikėjai atvyko iš Kupiškio, Kauno, Zarasų, Joniškio, Šiaulių, Ukmergės, Švenčionių, Anykščių, Nemenčinės ir Kaliningrado.

Susirinkusiuosius pasveikinęs Utenos muzikos mokyklos direktorius Arūnas Katinas priminė šio konkurso ištakas: jis prasidėjo 2002 metais, tais laikais vadinosi „Muzikinės pavasario akimirkos”. Kiek vėliau festivalį imta rengti rudenį – jis pakeitė ir pavadinimą, tapo „Muzikinėmis akimirkomis”. Įdomiausia yra tai, kad visi jaunieji muzikantai, važiuodami į pasirodymą, sakydavę vykstantys į V. Vitaitės konkursą, kuris kasmet vyksta Utenos muzikos mokytojos Aidos Driukaitės–Mališauskienės iniciatyva.
Anksčiau tradiciniu tapusiame fortepijoninių ansamblių konkurse dalyvaudavo apie 50–60 ansamblių, o šiais metais dalyvių susirinko šiek tiek mažiau, mat nesulaukta svečių Estijos ir Latvijos.
Garbingiausia šio renginio viešnia prof. Veronika Vitaitė nekantravo kuo greičiau pamatyti jaunuosius ansamblinio muzikavimo virtuozus. „Nuo mažens pamėgau ansamblinį muzikavimą. Su kolege Žvirblyte garsiausius kūrinius grojame keturiomis rankomis. Groti kartu – išties fantastiška. Juk galima groti ne tik vienam, o duetu, trise ar net keturiese. Šis muzikavimas unikalus, taip užsimezga draugystė. Fortepijonu grojant dviese labai svarbu trys dalykai: išgirsti save, ką groja partneris ir gebėti išgirsti tai, kas išeina bendrai”, – emocingai kalbėjo į Uteną atvykusi viešnia V. Vitaitė, pasidžiaugusi atnaujintu ir švytinčiu Muzikos mokyklos pastatu bei pažadėjusi padėti mokyklai įsigyti kelis naujus muzikinius instrumentus. Jos pažadus lydėjo ovacijos ir plojimai. Kartu su savo kolege Aleksandra Žvirblyte profesorė V. Vitaitė dovanojo kelis muzikinius kūrinius.
Tarptautiniame Veronikos Vitaitės fortepijoninių ansamblių konkurse komisija vertino jaunųjų muzikantų atliekamus kūrinius.

Laikraščio „Utenos diena” inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas