Stebino kulinarine išmone

Praėjusią savaitę Utenos regioniniame profesinio mokymo centro vėl liejosi mokinių išmonė: čia sklido nosiai malonūs kvapai, o stalus puošė neįprasti patiekalai.

Pamokai–projektui „Tai skanumas užtepėlių” įvairių grupių mokiniai ruošėsi visą mėnesį: apie užtepėles iš daržo, sodo, miško gėrybių ieškojo informacijos internete, knygose, konsultavosi su mokytojomis, praktinių užsiėmimų metu išbandė ne vieną receptūrą.
Projekto dalyviams pasiskirsčius veiklas, visi laukė kulminacijos – parodos–degustacijos mokomojoje kavinėje „Pagunda”, kur ant serviruotų stalų puikavosi žuvies, šviežių ir marinuotų grybų, virtų ir keptų burokėlių, morkų, aštrios daržovių, svogūnų, cukinijų, pupelių, avinžirnių užtepėlės. Smagurius traukė žalioji uogienė, „Saldusis trio”, „Sedulos viliotinis”, „Bolari”, svogūnų džemas ir kitos saldžiosios užtepėles. Anot profesijos mokytojų Danos Žigienės, Astos Jurkštienės, Stanislavos Šiaučiūnienės, Laimos Zabulionienės, Laimos Bartasiūnienės, mokiniams reikėjo įdėti nemažai pastangų tam, kad šis projektas vyktų sklandžiai ir visi atėję į parodą-degustaciją ne tik galėtų paragauti įvairiausių užtepėlių, bet ir pasisemti idėjų, kaip nekasdieniškai pateikti turimas daržo, sodo ir miško gėrybes ant kasdieninio ar šventinio stalo.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas