Uteniškiai pasistengė: surinko beveik 900 kilogramų kamštelių

Vilniuje baigėsi ketvirtasis respublikinis konkursas „Kamštelių vajus’2015″. Viešosios įstaigos „Draugiški šeimai” organizuojamas konkursas kasmet susilaukia vis didesnio visuomenės dėmesio. Konkurso organizatoriai skaičiuoja, kad kamštelius renka apie trys šimtai tūkstančių žmonių visoje Lietuvoje.

Šiemet plastikiniai butelių kamšteliai beveik visą spalio mėnesį buvo renkami dvylikoje Lietuvos miestų: Utenoje buvo surinkta 886 kilogramai, Panevėžyje – 613 kg, Joniškyje – 1064 kg, Mažeikiuose – 444 kg, Plungėje – 321 kg, Šilutėje – 299 kg, Kelmėje – 595 kg, Kaune – 1033 kg, Marijampolėje – 1112kg , Alytuje – 558 kg, Druskininkuose – 328 kg, o Vilniuje – 2798 kg.
„Tūkstančiams Lietuvos gyventojų, ypač vaikų, tapo įprasta kiekvieną surastą gatvėje, gamtoje ar namuose išgerto butelio plastikinį kamštelį dėti į atskirą dėžutę. Jie tai daro ne vieni metai ir vos pasibaigus kasmetiniam finalui renka kamštelius kitų metų konkursui. Dažnai galvoju, kad šio konkurso organizavimas atima labai daug mano jėgų ir laiko, tačiau kamštelių rinkimo jau neįmanoma sustabdyti, todėl kitais metais organizuosiu jau jubiliejinį, penktąjį konkursą,” – pasakojo konkurso sumanytoja ir organizatorė Birutė Jakučionytė.
Daugiausia kamštelių Lietuvoje šiais metais surinko Joniškio „Saulės” pagrindinė mokykla – net 584 kilogramus. Jiems atiteks 800 eurų prizas. Antroje vietoje Utenos Krašuonos progimnazija, surinkusi 385 kg, o trečioje – Kauno Juozo Grušo meno mokykla, surinkusi 318 kilogramus.
Konkurso dalyviai per metus surinko ne tik įspūdingą kamštelių kiekį – daugiau nei dešimt tonų plastiko bus perdirbta, tačiau sukūrė ir 55 fantastiškus meninius darbus iš kamštelių. Jau ketvirtoji respublikinė meninių darbų paroda iš plastikinių butelių kamštelių nuo šiandien dvi savaites bus eksponuojama Vilniuje, PLC „Panorama”.
Šių metų konkursas „Kamštelių vajus” kaip prasidėjo, taip ir baigsis įsimintinai – pavasarį konkurso organizatoriai kvietė dalyvauti konkurse pristatydami Niekučių šeimą, kai į vielinio tinklo figūras reikėjo mesti kamštelius, o baigs fiksuodami Lietuvos rekordą – finalinio renginio ir šių metų konkurso nugalėtojų apdovanojimo metu gamins patį ilgiausią žaislą iš kamštelių.
Lietuvos rekordų knygoje jau yra užfiksuotas ilgiausio žaislo iš kamštelių rekordas. Jis siekia keturis metrus. Šįkart planuojama pagaminti mažiausiai šimto metrų žaislą – gyvatę.

Laikraščio „Utenos diena” ir kamsteliuvajus.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas