Čiurlionio muzika atgijo vaikų piešiniuose

Rugsėjo 22-ą, minint iškilaus lietuvių kompozitoriaus, dailininko, chorvedžio, kultūros veikėjo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 140-ąsias gimimo metines, Utenos dailės mokykloje buvo surengtas tradicinio projekto, vienijančio Muzikos ir Dailės mokyklas, renginys „Muzikos ir dailės interpretacijos”.

Kaip portalui udiena.lt sakė Muzikos mokyklos mokytoja Ingrida Dirmienė, kiekvienais metais yra pasirenkamas kompozitorius, kurio muziką grojant Muzikos mokyklos mokiniams, Dailės mokyklos auklėtiniai piešia tai, ką girdi ir jaučia. „Šiemet renginys pirmą kartą vyksta Dailės mokykloje, anksčiau koncertuodavome savoje erdvėje. Mokiniai kasmet noriai dalyvauja projekte „Piešiu muziką”, o šiemet ypatingai džiaugiasi galimybe pasirodyti naujoje vietoje, kur jų klausosi kiti klausytojai”, – kalbėjo mokytoja. Pedagogė tikino, kad nauja koncertinė aplinka vaikus skatina pasitempti, stengtis kuo geriau atlikti kūrinius, dovanoja naujos patirties.
I. Dirmienės teigimu, Muzikos mokykloje Čiurlionio akordai skamba gana dažnai. „Čiurlionis rašė ir polkutes, ir labai sudėtingus, gilius kūrinius. Atsižvelgdami į kiekvieno vaiko muzikinius gebėjimus stengiamės parinkti atitinkamus kūrinius, kuriuos jie galėtų sugroti”, – aiškino pašnekovė.
Publiką fortepijonu atliktais kūriniais žavėjo Asta Dirmaitė, Aistė Rukštaitytė, Mindaugas Baliukevičius bei Miglės Umbrasaitės ir Augustės Laužikaitės duetas. Muzikos mokyklos mokinė M. Umbrasaitė drauge su A. Laužikaite sugrojusi Vargoninį preliudą A-dur sakė, kad muzikos piešimas yra labai sunkus kūrybinis procesas, reikalaujantis didelės koncentracijos į girdimo kūrinio nuotaiką ar greitį. „Mums, muzikantams, taip pat tenka nelengva užduotis, turime kūrinį sugroti švariai, jausmingai. Reikia išmokti perteikti nuotaikas, suprasti, ką kompozitorius savo kūriniu norėjo pasakyti”, – teigė M. Umbrasaitė, atskleidusi, kad jaučia didžiulę pagarbą Čiurlioniui.

Laikraščio „Utenos diena” inf., D. Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas