Velykinius patiekalus pagaminę jaunieji kulinarai stebino savo išradingumu

Šios savaitės pradžioje Utenos kolegijos bendruomenę būsimieji turizmo ir viešbučių administravimo specialistai pakvietė į tradicinę Velykinių patiekalų parodą. Neužmiršti šios gražios tradicijos kasmet paskatina doc. Anastasija Vasiljeva, kuri studentams, organizuojantiems renginį, padeda naudingais patarimais ir pasidalina patirtimi.

Susirinkusiems studentams ir dėstytojams renginio vedėjos, TA-14 gr. studentės Goda Mickūnaitytė ir Renata Višnevskaja priminė šv. Velykų prasmę ir pakvietė tarti žodį Utenos kolegijos direktorių prof. dr. Gintautą Bužinską.
Direktorius pasidžiaugė studentų puoselėjama Velykinių patiekalų tradicija ir akcentavo, kad susėdus prie šventinio stalo nereikia pamiršti ir dvasinių vertybių, labiausiai stiprinančių šeimos ir bendruomenės susitelkimą.
Parodos – degustacijos metu buvo renkamas patiekalas, labiausiai tinkantis Velykoms, skaniausias, gražiausias ir originaliausias patiekalai. Patiekalus vertino komisija: pirmininkas – direktorius prof. dr. G. Bužinskas, direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai doc. dr. V. Bartuševičienė, direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai A. Sinicienė, Utenos turizmo informacijos centro direktorė R. Jasinevičienė ir Turizmo ir viešbučių administravimo katedros vedėjas S. Kromalcas.
Komisijai teko nelengva užduotis iš visų skanių, gražių ir originalių patiekalų išrinkti pačius geriausius. Labiausiai tinkančiu Velykų stalui išrinktas Dovilės Bakšytės ir Erikos Puzirauskaitės patiekalas ,,Kiaušinių musmirės”, skaniausiu – Godos Mickūnaitytės ,,Velykiniai varškiniai kiaušiniai”, gražiausiu – Kristinos Karklinytės ir Justinos Prišinskaitės ,,Zuikelis”, o originaliausiu – Petro Tonkevičiaus ,,Velykinis džiaugsmas”. Petras jau antrą kartą tampa patiekalų parodos nominantu – jo kulinariniai gebėjimai buvo įvertinti ir Kalėdinių patiekalų parodoje.
Geriausių patiekalų autoriai buvo apdovanoti Utenos kolegijos ir rėmėjų – Turizmo informacijos centro direktorės Rasos Jasinevičienės bei draudimo brokerių bendrovės ,,Socialinės garantijos” Utenos filialo direktorės Marijos Matelienės įsteigtais prizais.
Renginio metu taip pat vyko žaisminga viktorina, visi dalyviai vaišinosi Velykinio stalo patiekalais, domėjosi jų receptūra.

„Utenos kolegijos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas