Tradiciniame Užgavėnių renginyje dalyvavo ir kitataučiai

Vasario 17 dieną Utenos kolegijos Mokomajame svetingumo centre vyko renginys, skirtas Užgavėnių dienai. Šis renginys – tai praktinis mokomojo dalyko „Laisvalaikio ir renginių organizavimas” darbas, su kuriuo renginį organizavusios studentės šauniai susidorojo. Vienas iš renginio tikslų – buvo supažindinti Utenos kolegijoje studijuojančius pagal Erasmus programą studentus su lietuviškomis švenčių tradicijomis.

Renginį organizavo TA- 12 gr. studentės Danutė Steponavičiūtė, Eimantė Vijeikytė, Judita Kraujalytė, Raminta Jakučionytė, Rūta Petkutė, Kristina Davainytė ir Alina Grigorjeva.
Renginio pradžioje merginos pristatė Užgavėnių tradicijas, papasakojo Užgavėnių istoriją. Vėliau pakvietė nuotaikingoms Užgavėnių linksmybėms – šokiams, žaidimams ir būrimams. Linksma „čigonė” Judita būrė iš delno, spėjo ateitį. Kiek netradiciškomis priemonėmis kovėsi ir Lašininis su Kanapiniu. Į žaidimus buvo įtraukti dėstytojai ir Erasmus studentai. Po linksmų žaidimų visi vaišinosi gardžiais blynais bei kitais skanėstais, kuriuos kepė ir gamino patys studentai.

Informaciją parengė lektorė Ramutė NARKŪNIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas