Studijų mugėje dalyvavę uteniškiai „matavosi“ naujas profesijas

Vasario 5 -7 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyko XIII tarptautinė mokymosi, studijų ir karjeros paroda, kurioje dalyvavo mūsų rajono ugdymo įstaigos – Utenos kolegija ir Utenos regioninis profesinis mokymo centras.

Tris dienas vykusioje mugėje parodos lankytojams išsamią informaciją apie studijų programas, priėmimo tvarką bei studijų sąlygas teikė Utenos kolegijos Karjeros centro vadovė Danutė Aželytė ir studentų komanda.
Didelio lankytojų susidomėjimo sulaukė studentų rodomi praktiniai užsiėmimai. Būsimieji kineziterapeutai norintiems atliko masažą, kosmetologės – makiažą. Dantų technologijos studijų programos studentai rodė savo darbus ir pasakojo apie savo specialybę. Lankytojai, besidomintys švaria ir saugia aplinka bei norintys tapti aplinkosaugininkais, galėjo stebėti atsinaujinančios energijos proceso modelį. Stende buvo teikiama informacija apie visas kolegijoje įgyvendinamas studijų programas ir karjeros galimybes.
Kolegijos stende lankėsi ir su lankytojais taip pat bendravo Utenos kolegijos direktorius prof. dr. Gintautas Bužinskas, direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Aliona Sinicienė, Verslo ir technologijų fakulteto dekanė doc. Regina Bagdonavičienė, Medicinos fakulteto dekanas doc. dr. Raimundas Čepukas ir kiti darbuotojai.
Vasario 5 dieną 39 Utenos regioninio profesinio mokymo centro mokiniai, lydimi mokytojų Julijonos Bulovienės, Sigitos Žygaitės ir darbų saugos inžinierės Audronės Cicėnaitės, taip pat dalyvavo LITEXPO centre vykstančioje parodoje „Studijos 2015″. Tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje mokiniai susipažino su studijų galimybėmis Lietuvoje ir užsienyje, reikalingiausiomis profesijomis ir specialybėmis, karjeros ir verslo perspektyvomis, stažuotėmis ir savanorystės veikla.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas