Dvi dienas mieste šurmuliavo „Kuriantis kiemas“

Rugsėjo 24 ir 25 dienomis muzika, dainomis bei kitomis įvairiausiomis pramogomis uteniškius pasitiko Utenos švietimo centro ir Utenos A. ir M. Miškinių bibliotekos kiemelyje šurmuliuojantis tradicinis renginys „Kuriantis kiemas”.
Dvi dienas trukęs „Kuriantis kiemas” kvietė ir pačius mažiausius uteniškius, kurie nuo ryto kiemą puošė spalvingais piešiniais ne tik ant popieriaus lapų, bet ir ant grindinio.

Iš daugelio ugdymo įstaigų sugužėję vaikai ir jų auklėtojai, mokytojai gamino, dažė, puošė, dekoravo įvairius stebuklus: grafinius darbus, boružėles, apyrankes, karolius iš makaronų bei daugelį kitų įdomių meno šedevrų, kuriais papuošė kiemelį. Vaikus iš Krašuonos progimnazijos atlydėjusi dailės mokytoja Dalia Puodžiukienė pasakojo, kad šios mokyklos mokiniai kuriančiame kiemelyje dalyvauja kasmet, tad šiais metais taip pat atėjo tam, kad realizuotų savo idėjas. „Jomis norime pasidalyti su savo mažesniais draugais”, – akcentavo mokytoja, kartu su keliomis septintokėmis mažiesiems demonstravo, kaip kurti grafinius darbus kitaip bei iš anksto pasiruošė įvairių gyvūnų figūrų, kurias kiti renginio dalyviai „pagyvino” nupiešdami ausis, akis ir pan.
Popietės, kurios skirtos artėjančiai Tarptautinei mokytojų dienai paminėti, 24 dieną subūrė senjorus pedagogus. Jiems skirtoje popietėje skambėjo kūrybos eilės, dainų posmai bei buvo rodomas kūrybinis-muzikinis filmas „Plaukė žąselė…”.
Antroji renginio diena taip pat buvo įdomi savo savita programa, prasidėjusia Vaikų ir mokinių kūrybos rytmečiu, o „Kuriančio kiemo” renginį užbaigė popietė, skirta mūsų krašto kūrėjams. Organizatoriai visus dalyvius sušildė karšta arbata, o saldumynais pavaišino būsimi Utenos regioninio profesinio mokymo centro barmenai.
Šį tradicinį renginį organizavo Utenos švietimo centras.

„Utenos dienos” inf., Linos Narčienės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas