Lietuvos mokiniams – e-pamoka iš „Google“

Spalio 2 dieną, ketvirtadienį, 11 val. Lietuvos mokyklos kviečiamos prisijungti prie e-pamokos, kuri bus internetu tiesiogiai transliuojama iš Airijos sostinėje Dubline įsikūrusios „Google” būstinės.

45 min. trukmės e-pamoką šalies mokiniams ves „Google” dirbantys lietuviai. Jie apžvelgs, kaip sparčiai keičiasi pasaulis ir kokį svarbų vaidmenį globalių tendencijų fone vaidina skaitmeninės technologijos, kokį poveikį ateityje tai turės kiekvieno iš mūsų gyvenime. Šalies mokiniams bus pristatyti garsieji „Google” sprendimai: išmanieji „Google” akiniai, laikrodžiai ir kiti išradimai. Mokiniai taip pat bus supažindinti ir su „Google X” laboratorijoje vykdomais fantastikos filmus primenančiais tyrimais, pavyzdžiui, su save vairuojančiomis transporto priemonėmis. „Google” e-pamoka Lietuvai iš Airijos bus transliuojama per „Youtube”, tad jie galės realiu laiku užduoti klausimus pranešėjams.
Dvi e-pamokas šalies mokiniams jau organizavo „Barclays” technologijų centras Lietuvoje. Jų metu buvo siekiama per realius pavyzdžius parodyti, kad IT pasaulis neapsiriboja gebėjimu naudotis MS „Word”, „Excel” programomis ar interneto naršykle ir koks įdomus gali būti darbas informacinių technologijų srityje. Šias e-pamokas kaskart stebėjo daugiau nei 4 tūkst. Lietuvos mokinių. „Google” e-pamokos organizatoriai tikisi, kad šįkart dalyvių bus dar daugiau, o toks dėstymo būdas taps įprasta mokymosi proceso dalimi ne tik IT srityje, bet inžinerijoje, gamtos moksluose, menuose bei kitose srityse.

kamtoreikia.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas