Uteniškė Ineta Kvetkauskaitė–Čeponytė: „Šiandien jau esu susigrąžinusi sėkmę“

Kartais sėkmės istorijos neprasideda nuo vieno atsitiktinio momento ar buvimo tinkamu laiku ir vietoje – joms reikia laiko subręsti ir įsitikinti, kad šis pašaukimas skirtas būtent tau. Uteniškei Inetai Kvetkauskaitei–Čeponytei kelias link fotomodelio veiklos nebuvo lengvas ir paprastas. Apie savo svajonę, pasiryžimą ją įgyvendinti ji sutiko papasakoti šiame interviu.

Teko girdėti, jog fotomodelio karjera iš pradžių nebuvo sėkminga? Kokia tai buvo pamoka?

Kai turi gražią svajonę, skubi ją įgyvendinti. Kartais ir paskubi. Tarsi bėgi karštą dieną į jūros bangas negalvodamas, ar jau esi pasirengęs. Kita vertus, fotomodelio karjera reikalauja patrauklumo, jaunystės ir progos nepraleisti palankiausio laiko.

Žmonės, kurie mane pažįsta, teigia, jog esu ryžtinga mergina ir greitai nenuleidžiu rankų. Pirmoji modelių agentūra, į kurią kreipiausi pirmiausia, manęs, kaip fotomodelio, atsisakė. Tai buvo savotiškas sukrėtimas, bet nepraradau ryžto.

Ką beliko daryti? Kurį laiką teko stebėti iš šalies, skaityti, kurti ateities planus, klausti savęs, ar nereikėtų pasirinkti kokios nors profesijos ir nesiveržti ten, kur skirta būti išrinktiesiems. 

Tačiau kažkas sielos gelmėse nepaliaujamai kuždėjo: neišduok svajonės, jei pabūgsi – nebūsi laiminga. Šiandien jau esu susigrąžinusi sėkmę, galiu padrąsinti ir kitas merginas bei moteris – jei kažko tikrai trokšti savo gyvenime, to reikia siekti visa savo siela, juk be pastangų nieko pasiekti negali.  

Pirmoji griežta pamoka paskatino rimčiau žiūrėti į būsimą veiklą, jai ruoštis ir suvokti, kad visi klysta ir būtina įrodyti, jog skubotą išvadą darantis žmogus gali suklupti. Šiuo metu džiaugiuosi sulaukusi autoriteto fotomeno žmonių aplinkoje ir jau priklausau MJ Mados namams.

Kaip gimė mintis imtis modelio veiklos?

Dėl šios sėkmės dėkinga Utenos fotografams Mantui Golubevui ir Pauliui Deveikiui, kurie išmokė pagrindinių veiklos elementų. Vien jų skatinimas pabandyti ir virto daug daugiau nei galėjau tikėtis.

Ką patartumėte toms merginoms, kurios nori, bet nepradeda modelio kelio?

Jei tikrai norite, neužsisklęskite, nesislėpkite. Eikite, bandykite. Galbūt ne iškart nusišypsos sėkmė, bet nenuleiskite rankų.

Kas mada yra jums?

Mada – tai gyvenimo būdo dalis, leidžianti išreikšti save. Tai galimybė ugdyti ir populiarinti gerą skonį, surasti savo aprangos stilių. Madinga, tinkanti žmogui apranga yra geros nuotaikos šaltinis. Mada yra drąsa parodyti, kad esi atviras naujovėms. Apranga labai daug pasako apie žmogų:  kokiam sluoksniui jis priklauso, ar jis konservatyvus, ar žavisi naujais sumanymais, ar vertina blizgučius, ar drabužius, kuriems sukurti reikėjo subtilumo ir kūrybos.

Sakoma, kad labiausiai vertiname žmones pagal jų įvaizdį. Kas jums yra svarbu pačiame žmoguje?

Mano nuomone, ne išvaizda svarbiausia, o kokios vertybės puoselėjamos. Tačiau išorė greitai pamatoma ir, jei ji prasta, aplinkiniai tikriausiai nenorės domėtis to žmogaus vertybėmis. Gyvenimas reikalauja harmonijos. Kita vertus, apranga – akivaizdus pasirinkimas, demonstruojamas gebėjimas spręsti. Jei sprendimas prastas, žmogus nesidomi aprangos etiketu, vadinasi, galbūt jis turi asmenybės raidos problemų.

Kaip manote, kokios yra modelio vertybės?

Įvardinčiau kantrybę, nes nereikia pamiršti, kad fotosesijos atima daug laiko: pradedant ilgais sėdėjimais kėdėje pas kosmetologus, kitus grožio specialistus ir baigiant pačia fotosesija, kur tenka ilgai pozuoti. Modeliui reikalinga patraukli išvaizda, gebėjimas išryškinti tai, kas gražu. Tačiau modelis nėra tik gražus žaisliukas projekto vadovo veikloje. Tu esi kūrinio bendraautorius, todėl būtina kūrybinė kibirkštėlė. Labai padeda domėjimasis menu: daile, teatru, kultūra. Be išugdyto subtilaus skonio paprastai gali atrodyti vulgarokai. Tarp modelių yra nemaža konkurencija. Reikia dvasios tvirtumo, kad sugebėtum neįsivelti į įvairias intrigėles. 

Atskleiskite, kokia būna modelio diena?

Kiekvieno modelio rytas prasideda anksti. Vienas svarbiausių dalykų ryte – pusryčiai. Tai turėtų būti maistingas, tačiau lengvas, neapsunkinantis maistas, kuris turi nemažai proteinų ir suteikia energijos. Labai svarbu pakankamai gerti vandens. Po pusryčių seka mankšta, nes labai svarbu palaikyti tinkamas kūno formas bei fizinę sveikatą. O vykstant į fotosesiją svarbu apsirengti patogius, nevaržančius drabužius, apsiauti nespaudžiančią avalynę, kuri nepaliktų žymių ant kojų.

Modeliams labai svarbu sveika gyvensena, griežta darbotvarkė. Ar jūsų tai negąsdina?

Negąsdina, nes visada prisižiūrėjau, ką valgau. Kiekvienas rytas prasideda bėgiojimu.

Mindaugas JONUŠAS

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas