Mokslo ir žinių dieną pradėjo šventine paskaita

Rugsėjo 3 dieną Utenos kolegija akademinę bendruomenę ir miesto visuomenę pakvietė į Utenos kultūros centre organizuotą pirmąją naujų studijų metų paskaitą. Netradicinės interaktyvios paskaitos lektorius – Mindaugas Vidugiris, karjeros ir asmeninio tobulėjimo konsultantas, skaitęs paskaitas ir vedęs užsiėmimus 200 Lietuvos bei užsienio mokymo įstaigų.

Šventės proga pabūti kartu su studentais ir dėstytojais bei dalyvauti paskaitoje atvyko Seimo narys Edmundas Pupinis, Kolegijos tarybos narys, UAB „Raminora” (SPA VILNIUS) generalinis direktorius Valdas Trinkūnas, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų Utenos filialo direktorius Jurgis Dumbrava, Utenos ligoninės direktorius Dalius Drunga, kiti kolegijos bičiuliai.

Šventė prasidėjo studentų himnu ,,Gaudeamus”. LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimą akademinei bendruomenei perskaitė Utenos kolegijos Medicinos fakulteto dekanas, atliekantis direktoriaus funkcijas, Raimundas Čepukas, nuo savęs visiems palinkėdamas kuo daugiau atradimo džiaugsmo. Renginio dalyvius pasveikino Seimo narys E. Pupinis ir įteikė kolegijai prasmingą simbolinę dovaną – Lietuvos trispalvę.

Įtraukianti ir motyvuojanti lektoriaus Mindaugo Vidugirio paskaita-patirtinis seminaras visiems susirinkusiems sukėlė daug įvairiaspalvių emocijų.

Asmeninė lektoriaus patirtis, užsiėmimai grupėse, kur buvo galima geriau pažinti ne tik kitus, bet ir save, suteikė daugiau pasitikėjimo, paskatino svajoti, tikėti savo svajonėmis ir atkakliai jų siekti. Netradicinė paskaita leido drąsiau žengti į auditorijas ir pirmakursiams – jie turėjo progą užsimegzti ir pirmąsias pažintis su bendramoksliais, dėstytojais, administracijos darbuotojais ir svečiais.

Baigdamas paskaitą lektorius pasiūlė visiems pasiimti po mažą sėkliukę, parsinešus namo ją pasodinti, auginti ir puoselėti jos daigą, taip primindamas, kad tik kantrybė gali atnešti sėkmę.

Po bendros paskaitos fakultetuose vyko pirmakursių susitikimai su grupių kuratoriais.

Utenos kolegijos inf. Tado Gasiulio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas