Viktorina trečiokus pakvietė pažinti savo kraštą

Praėjusią savaitę Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriuje mūsų rajono mokyklų trečiokus subūrė įdomi viktorina „Pažink Lietuvą“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Linksmai nusiteikę bei savo mokyklą išradingai pristatę renginio dalyviai turėjo gerokai pasukti galveles, kad atsakytų į suktus viktorinos klausimus, susijusius su šalies istorija, geografija, tautos vertybėmis, kultūros tęstinumu, tapatybės išsaugojimu.

Į pirmą kartą šioje ugdymo įstaigoje surengtą tokio pobūdžio viktoriną susirinko Vyturių progimnazijos, Utenos mokyklų-vaikų darželių „Eglutė” ir „Varpelis”, Aukštakalnio pradinės mokyklos, Užpalių gimnazijos bei Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriaus trečiokai. Šio renginio iniciatorės mokytojos Asta Bazarovienė ir Edita Kazokienė atskleidė, kad pažinti savo šalį raginanti viktorina skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. „Kadangi ketvirtokai šiuo metu labai užimti, viktorinoje dalyvauti pakvietėme trečiokus. Tai jiems bus puikus startas į ketvirtą klasę“, – atskleidė A. Bazarovienė.

Aštuoniuose turuose dalyvavę mokiniai turėjo susidoroti su įvairiomis jiems skirtomis užduotimis, o už surinktą tam tikrą skaičių taškų jiems atiteko saldainiai ir rėmėjų dovanėlės. Šioje viktorinoje pralaimėjusiųjų nebuvo: kiekviena komanda ne tik gavo prizų, bet ir pelnė linksmiausios, šauniausios, draugiškiausios ir kt. komandos titulus.

„Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas