Uteniškė išrinkta atstovauti 35 valstybių tinklui

Balandžio 13 dieną Švedijoje vyko Europos jaunimo informavimo tinklo „Eurodesk“ neeilinė Asamblėja, kurios metu susirinkę 34 valstybių atstovai svarstė svarbiausius tarptautinės asociacijos klausimus. Vienas iš jų – Valdybos rinkimai, kuriuose vienbalsiai laimėjo uteniškė Ingrida Jotkaitė.

Utena – palankus miestas augti
Ingrida „Eurodesk“ veiklą pradėjo Utenoje: prieš šešerius metus kartu su jaunais žmonėmis ir organizacijų atstovais Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje įkūrė „Eurodesk Lietuva“ atstovybę, kurios tikslas – informuoti ir konsultuoti jaunus žmones apie mobilumo galimybes: studijas, savanorystę, darbą, stažuotes, keliones, finansavimo galimybes ir pan. „Pradėjusi dirbti Vilniuje ir atsakiusi į klausimą, iš kur aš, dažnai išvysdavau ir dar dabar tebematau kitų žmonių reakcijas, sakančias „nesistebiu“. Taip jau yra, kad tarp pačių aktyviausių iniciatyvų autorių, vadovų ar jaunųjų profesionalų yra ne vienas uteniškis. Utena jaunam žmogui yra tinkama vieta ieškoti, bandyti ir kurti. Tikrai ne vienas iš mūsų pirmuosius studijoms ar profesiniam gyvenimui reikalingus įgūdžius įgijo Utenoje, veiklų metu, todėl kitų jau nebestebina dar vienas sutiktas „Utenos patriotas“, – juokėsi Ingrida.

Vienbalsiai išreikštas pasitikėjimas
Išvažiavusi studijuoti uteniškė toliau tęsė su jaunimo informavimu ir konsultavimu susijusias veiklas, o šiandien vadovauja „Eurodesk“ tinklui visoje Lietuvoje. Ingrida yra viena jauniausių tinklo darbuotojų ir šiuo metu pati jauniausia asociacijos Valdybos narė.

„Šiandien džiaugiuosi už 34 valstybių išreikštą pasitikėjimą ir galimybę atstovauti tinklui tarptautiniu lygmeniu. Didžiuojuosi, kad su Lietuvos komanda – biuro darbuotojais, regioniniais atstovais ir savanoriais – esame lygiavertis tinklo narys, kuris, lyginant su kur kas sudėtingesnėmis struktūromis, geba vadovautis tomis pačiomis vertybėmis, jau kelerius metus iš eilės gauname aukščiausius kokybės įvertinimus Europoje bei kuriame naujas veiklos kryptis. Asamblėjai išreiškus pritarimą, nuo šiandienos prie Eurodesk tinklo prisijungia nauja valstybė – Ukraina, taip pat laukia strateginiai pokyčiai, todėl itin svarbu būti jų dalimi tam, kad galėtumėme patys būti pokyčiu jaunam žmogui”, – teigė Ingrida.

„Eurodesk“ yra Europos jaunimo informacijos tinklas, veikiantis 35 Europos šalyse ir teikiantis išskirtinę informaciją, skirtą jaunimui ir dirbantiems su jaunimu.

„Eurodesk“ pagrindas yra informacija apie finansavimo programas, iš kurių yra finansuojamos jaunimo iniciatyvos, bei mobilumas (studijos, stažuotės, darbas ir savanorystė) Europoje. Utenoje „Eurodesk” informaciją teikia Utenos jaunimo informacijos centras, Maironio g. 12, I a.

Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas