„Naktis mokykloje“ subūrė trokštančius ir sportuoti, ir patirti naujų įspūdžių

Kai visa Lietuva įsisukusi į artėjančio šimtmečio sūkurį, Vyžuonų pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai šią svarbią Lietuvai sukaktį paminėjo originaliai. Gruodžio 1-os naktis buvo sutikta mokykloje ir skirta tęsti Utenos 909-osios šaulių kuopos bei Vyžuonų mokyklos tradiciją kartu praleidžiant naktį mokykloje bei skaičiuojant dienas, likusias iki 100-ojo Lietuvos gimtadienio.

„Ką galima veikti naktį mokykloje? Nejaugi dienos neužtenka pamokoms, užklasinei veikslai?” – klaustų skeptikai. ,,Juk tai be galo įdomu, gal kiek neįprasta, bet smagu,” – atsakytų šio renginio dalyviai.

Išskirtinis renginys „Naktis mokykloje” prasidėjo gruodžio 1-os vakarą. Visi dalyviai susirinko į sporto salę. Čia išsirikiavo šventės organizatoriai – Vyžuonų mokyklos mokiniai ir klasių vadovai, Utenos 909-oji šaulių kuopa ir svečiai – Užpalių gimnazistai. Mokyklos direktorius Rimantas Žvirblis visus susirinkusiuosius pasveikinęs pasidžiaugė, jog šis renginys Vyžuonų skyriuje tapo tradicija ir šiemet nustebino dalyvių gausa – net 67 nariai buvo pasiryžę ne miegoti per naktį, o varžytis įvairiose rungtyse, dalyvauti įdomiose veiklose.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Morozovienė pristatė „Nakties mokykloje” taisykles bei programą. Visi dalyviai buvo suskirstyti į keturias mišrias komandas, sudarytas burtų keliu. Kiekvienas komandos dalyvis viso renginio metu ant rankos nešiojo tam tikros spalvos raištį: geltoną, žalią, persikinį ar mėlyną. Išsirinkusios savo kapitonus, komandos ruošėsi nugalėti sportinėse varžybose.

Pirmoji rungtis – kvadrato varžybos, kurioms teisėjavo mokytoja Vilma Rudokienė. Pirmoji vieta atiteko „Persikinių” komandai. Visus išjudino kvadrato varžybos. Antroji renginio komandinė rungtis – krepšinis, kuriam teisėjavo mokyklos direktorius. Čia laimė nusišypsojo „Žaliųjų” komandai.

Po krepšinio varžybų šauliai susirinkusius pakvietė dalyvauti šauliškoje estafetėje, dar vieną estafetę suorganizavo Vyžuonų jaunieji šauliai su vadove Vida Valančauskiene. Teko išbandyti savo jėgas sukraunant kuprinę, ją nešant ir iškraunant. Estafečių nugalėtojų titulas atiteko „Žaliųjų” komandai.
Po varžybų visų dalyvių laukė skani bei gausi vakarienė. Ją gamino patys mokiniai su mokytojais. Atgavę jėgas renginio dalyviai išbandė save viktorinoje „Lietuvai – 100″. Šią viktoriną laimėjo taip pat „Žaliųjų” komanda.

Meno mėgėjai rinkosi į aštuntos klasės auklėtojos, dailės mokytojos V. Jermakienės organizuotą darbų iš molio pamokėlę ir pasigamino įvairiausių niekučių artėjančioms metų šventėms. Sportininkai nenurimo: vieni ruošėsi šaudymo rungčiai, o kiti – naktiniam žygiui.

Kiekvienais metais vykstančiame renginyje „Naktis mokykloje” pati laukiamiausia rungtis būna šaulių organizuojamas naktinis žygis po Vyžuonų apylinkes. Šis žygis būna sudėtingas, tad ne visi išdrįsta jame dalyvauti. Adrenalino ieškotojus išgąsdino pasalą surengę priešai.

Po naktinio žygio šiek tiek pailsėję mokiniai ir mokytojai įprasmino renginį iš įvairiausių netikėčiausių daiktų sudėlioję skaičių 76 (tiek dienų liko iki Lietuvos gimtadienio). Tie, kurie dar turėjo jėgų ir noro, rinkosi į naktinį šokių vakarą, šnekučiavosi, dalijosi patirtais įspūdžiais. Kai kurie paryčiais nuėjo pailsėti į klases, kai kurie sėkmingai sulaukė šeštos valandos ryto ir išsiskirstė į namus.

Regina BERNOTIENĖ

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas