Uteniškis P. Vijeikis apdovanotas Vyriausybės rūmuose

Ketvirtadienį Vyriausybės rūmuose Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pasveikino šalies abiturientus ir profesinių įstaigų mokinius, sėkmingiausiai išlaikiusius brandos bei profesinio mokymo kvalifikacijos egzaminus. Tarp apdovanotųjų buvo ir vienas uteniškis –Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos abiturientas Paulius Vijeikis.

„Jūsų egzaminų rezultatai parodė nuoseklaus darbo vaisius. To jums prireiks ir studijuojant universitete. Juose jau bus kitaip mokoma, keisis Jūsų elgesys, požiūris į gyvenimą. Atsiras daugiau savarankiškumo, atsakomybės. Todėl noriu palinkėti tiems, kurie peržengs Lietuvos ar užsienio universiteto slenkstį, neatsipalaiduoti ir siekti tikslo ne gauti diplomą, o įgyti žinių, kompetencijos, kad jaustumėtės tvirti savo pasirinkime”, – sakė Vyriausybės vadovas S. Skvernelis.
Šiais metais geriausiai abitūros egzaminus išlaikė du abiturientai, gavę po 5 šimtukus – Gabrielius Buzas iš Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos ir Gustė Čėsnaitė iš Klaipėdos licėjaus. Pastarosios mokyklos mokiniai jau antrus metus iš eilės gauna po penkis šimtukus už valstybinius brandos egzaminus.
Po keturis šimtukus surinko 24 abiturientai iš Kauno, Kėdainių, Klaipėdos, Marijampolės, Šilutės, Vilniaus mokyklų. Trijų šimtukų sulaukė 101 mokinys. Ypač daug mokinių, gavusių 3–4 šimtukus, mokėsi Vilniaus licėjuje (19), Kauno technologijos universiteto gimnazijoje (18), Vilniaus jėzuitų gimnazijoje (12), Klaipėdos ,,Ąžuolyno” gimnazijoje (9).
Iš viso Lietuvoje šimtukininkų, egzaminus išlaikiusių bent vienu šiuo maksimaliu įvertinimu, būryje yra net 1 733 jauni žmonės.
Aukščiausius įvertinimus iš profesinės kvalifikacijos egzamino pelnė 10 mokinių iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Zarasų ir Visagino profesinio mokymo įstaigų.
Renginyje dalyvavusi švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pasidžiaugė, kad dauguma šimtukininkų pasirinko studijas Lietuvoje. „Mūsų atsinaujinantis, kokybės kryptį pasirinkęs aukštasis mokslas tikrai turi ką pasiūlyti, o universitetuose dirba talentingi, pasaulyje žinomi išradėjai. Naudokitės jų sukaupta patirtimi. Įgyvendinkite savo idėjas ir sumanymus”, – sveikindama abiturientus linkėjo ministrė.
Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO) duomenimis, iš 1 733 šimtukus gavusių abiturientų studijuoti į Lietuvos aukštąsias pakviesti 1 394, t. y. 80,5 proc.
Tris šimtukus už puikias istorijos, matematikos ir anglų kalbos žinias surinkęs uteniškis Adolfo gimnazijos abiturientas P. Vijeikis portalui udiena.lt prisipažino, kad jo sprendimas pasirinkti Vilniaus universitetą išsipildė – užsibrėžtų tikslų atkakliai siekiantis vaikinas nuo artėjančių mokslo metų pradžios studijuos Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. „Maždaug dvejus metus gyvenau su šia mintimi. Tai sena idėja”, – atskleidė Adolfo Šapokos gimnazijos abiturientas.

LR Vyriausybės ir laikraščio „Utenos diena” inf., nuotr. iš P. Vijeikio asmeninio archyvo

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas